De Nederlandse erp-specialist Unit 4 Agresso heeft de omzet in 2008 met ruim een kwart zien stijgen tot 393,6 miljoen. Ondanks de groei treft het bedrijf voorbereidingen om snel te kunnen reorganiseren, mocht dat in 2009 nodig blijken.

De omzet van het Nederlandse softwarehuis Unit 4 Agresso is in 2008 met een kwart toegenomen tot 393,6 miljoen euro. De nettowinst zakte echter met ruim de helft tot 12,2 miljoen euro. De omzet in de Benelux steeg met een kwart tot 124,8 miljoen euro.

Het felst groeide de omzet uit dienstverlening, met 35 procent naar 159 miljoen euro. Onderhoudscontracten brachten 27 procent meer in het laatje, de omzet kwam uit op 165 miljoen. De omzet uit producten steeg met 14 procent naar net geen 70 miljoen euro.

Voor het lopende jaar houdt Unit 4 Agresso rekening met tegenwind. Het bedrijf maakte nieuwe afspraken met zijn huisbankiers, waardoor er ruimte ontstaat voor de financiering van reorganisatiekosten. De omzet komt voor een belangrijk deel uit langlopende contracten, terwijl de kosten voor een deel flexibel zijn. De kosten van inhuur van derden en flexibele beloning kunnen zonder veel moeite worden verlaagd.

De samenvoeging van Unit 4 Agresso met het begin 2008 overgenomen Britse Coda loopt volgens het management voorspoedig. Door de integratie wordt op kantoorkosten bij Coda én verkoopvestigingen in de verschillende landen bespaard. Ontwikkelaars van het SaaS-product Coda 2go konden gebruik maken van het Spaanse R&D-centrum van Unit 4 Agresso. Dat scheelde tijd en kosten.

In samenwerking met Computable

De Nederlandse erp-specialist Unit 4 Agresso heeft de omzet in 2008 met ruim een kwart zien stijgen tot 393,6 miljoen. Ondanks de groei treft het bedrijf voorbereidingen om snel te kunnen reorganiseren, mocht dat in 2009 nodig blijken. De omzet van het Nederlandse softwarehuis Unit 4 Agresso is in 2008 met een kwart toegenomen tot 393,6 miljoen euro. De nettowinst zakte echter met ruim de helft tot 12,2 miljoen euro. De omzet in de Benelux steeg met een kwart tot 124,8 miljoen euro. Het felst groeide de omzet uit dienstverlening, met 35 procent naar 159 miljoen euro. Onderhoudscontracten brachten 27 procent meer in het laatje, de omzet kwam uit op 165 miljoen. De omzet uit producten steeg met 14 procent naar net geen 70 miljoen euro. Voor het lopende jaar houdt Unit 4 Agresso rekening met tegenwind. Het bedrijf maakte nieuwe afspraken met zijn huisbankiers, waardoor er ruimte ontstaat voor de financiering van reorganisatiekosten. De omzet komt voor een belangrijk deel uit langlopende contracten, terwijl de kosten voor een deel flexibel zijn. De kosten van inhuur van derden en flexibele beloning kunnen zonder veel moeite worden verlaagd. De samenvoeging van Unit 4 Agresso met het begin 2008 overgenomen Britse Coda loopt volgens het management voorspoedig. Door de integratie wordt op kantoorkosten bij Coda én verkoopvestigingen in de verschillende landen bespaard. Ontwikkelaars van het SaaS-product Coda 2go konden gebruik maken van het Spaanse R&D-centrum van Unit 4 Agresso. Dat scheelde tijd en kosten. In samenwerking met Computable