Unit 4 Agresso slokt met het Brugse C-Logic een belangrijke concurrent op in het kmo-segment van de markt van erp en boekhoudsoftware.

Unit 4 Agresso, dat nog niet zo lang geleden het Britse Coda opslokte, neemt nu in België C-Logic over voor een niet nader genoemd bedrag. De overname wordt gefinancierd uit eigen middelen.

C-Logic is een vrij sterke Belgische speler op de markt van boekhoudsoftware, vooral bekend van zijn pakket Venice en de bijhorende opleidingen. Serge Nelissen en Rudy Steyaert richtten de firma in 1985 op. Het bedrijf heeft vandaag 13 mensen in dienst die werken vanuit het hoofdkantoor in Brugge Sint Michiels. Dit jaar verwacht C-Logic een omzet te draaien van 2 miljoen euro.

"In Nederland hebben we een uitstekende positie in het segment voor kleine- en middelgrote ondernemingen. Met de overname van C-Logic willen we onze bestaande positie in dit marktsegment in België versterken", zegt Edwin van Leeuwen, cfo van Unit 4 Agresso, in een persbericht. "Daarnaast heeft C-Logic een goede positie bij accountants in België. Met de producten vanuit onze accountancy-activiteit in Nederland kunnen we voor die productlijn nu ook de Belgische markt ontsluiten."

In de Belgische boekhoud-, accountancy- en erp-softwaremarkt voor kleinere bedrijven is al een tijdje een opvallende consolidatie aan de gang. Ongeveer anderhalf jaar geleden nam Exact Software in ons land Solid Data (van het boekhoudpakket ProAcc) over. Veel recenter nog kocht Kluwer het Gentse Vero. Avanade nam Microsoft Dynamics-specialist Quadreon over en het Franse Prodware kocht zich met Winit, Business & Technology Services en het Belux-filiaal van C2A een eigen Belux-vestiging bijeen.

Unit 4 Agresso slokt met het Brugse C-Logic een belangrijke concurrent op in het kmo-segment van de markt van erp en boekhoudsoftware. Unit 4 Agresso, dat nog niet zo lang geleden het Britse Coda opslokte, neemt nu in België C-Logic over voor een niet nader genoemd bedrag. De overname wordt gefinancierd uit eigen middelen. C-Logic is een vrij sterke Belgische speler op de markt van boekhoudsoftware, vooral bekend van zijn pakket Venice en de bijhorende opleidingen. Serge Nelissen en Rudy Steyaert richtten de firma in 1985 op. Het bedrijf heeft vandaag 13 mensen in dienst die werken vanuit het hoofdkantoor in Brugge Sint Michiels. Dit jaar verwacht C-Logic een omzet te draaien van 2 miljoen euro. "In Nederland hebben we een uitstekende positie in het segment voor kleine- en middelgrote ondernemingen. Met de overname van C-Logic willen we onze bestaande positie in dit marktsegment in België versterken", zegt Edwin van Leeuwen, cfo van Unit 4 Agresso, in een persbericht. "Daarnaast heeft C-Logic een goede positie bij accountants in België. Met de producten vanuit onze accountancy-activiteit in Nederland kunnen we voor die productlijn nu ook de Belgische markt ontsluiten." In de Belgische boekhoud-, accountancy- en erp-softwaremarkt voor kleinere bedrijven is al een tijdje een opvallende consolidatie aan de gang. Ongeveer anderhalf jaar geleden nam Exact Software in ons land Solid Data (van het boekhoudpakket ProAcc) over. Veel recenter nog kocht Kluwer het Gentse Vero. Avanade nam Microsoft Dynamics-specialist Quadreon over en het Franse Prodware kocht zich met Winit, Business & Technology Services en het Belux-filiaal van C2A een eigen Belux-vestiging bijeen.