Het Belgische webbedrijf Uniway is overgenomen door het Franse SII.

Het Brusselse Uniway, gespecialiseerd in web- en mobiele ontwikkeling, komt voor 80 procent in handen van it-dienstenbedrijf SII. Voor SII is het een manier om verder internationaal te groeien. Uniway zegt de ambitie te hebben "in de volgende jaren zijn omzet te vergroten, een bredere markt aan te spreken en meer gewicht in de schaal leggen bij internationale spelers". Uniway zal onder meer optreden als lokale arm in de internationale projecten van de SII-groep.

Uniway draaide in 2010 een omzet van 4,2 miljoen euro met zo'n 40 mensen. Het bedrijf werkt voor grote klanten als Fluxys, FOD Economie, De Europese raad, Partena en Vanden Borre. Volgens SII "zou de operationele marge van Uniway snel de standaarden van de SII-groep moeten bereiken".

SII zelf bestaat al sinds 1979. Het bedrijf draait wereldwijd een omzet van 222,1 miljoen euro met 3400 mensen. In 2007 werd het bedrijf ook actief in ons land. De omzet bij ons bedraagt, aldus de website van de groep, nog geen 5 miljoen euro. Grote klanten zijn onder meer Belgacom, BNP Paribas Fortis, Dimension Data, Electrabel en Elia.

Het Belgische webbedrijf Uniway is overgenomen door het Franse SII. Het Brusselse Uniway, gespecialiseerd in web- en mobiele ontwikkeling, komt voor 80 procent in handen van it-dienstenbedrijf SII. Voor SII is het een manier om verder internationaal te groeien. Uniway zegt de ambitie te hebben "in de volgende jaren zijn omzet te vergroten, een bredere markt aan te spreken en meer gewicht in de schaal leggen bij internationale spelers". Uniway zal onder meer optreden als lokale arm in de internationale projecten van de SII-groep. Uniway draaide in 2010 een omzet van 4,2 miljoen euro met zo'n 40 mensen. Het bedrijf werkt voor grote klanten als Fluxys, FOD Economie, De Europese raad, Partena en Vanden Borre. Volgens SII "zou de operationele marge van Uniway snel de standaarden van de SII-groep moeten bereiken". SII zelf bestaat al sinds 1979. Het bedrijf draait wereldwijd een omzet van 222,1 miljoen euro met 3400 mensen. In 2007 werd het bedrijf ook actief in ons land. De omzet bij ons bedraagt, aldus de website van de groep, nog geen 5 miljoen euro. Grote klanten zijn onder meer Belgacom, BNP Paribas Fortis, Dimension Data, Electrabel en Elia.