Het gaat om ISO 9001 en ISO 27001. De eerste is een revisie van een eerdere normering en slaat vooral op de bedrijfsprocessen, het kwaliteitssysteem en de visie zelf. ISO 27001 is een internationale standaard voor het Information Security Management System (ISMS).

"Eigenlijk is dat een beetje een must geworden in de wereld van datacenters", legt managing partner Manu Drieghe uit. "In ons geval kwam het er op vraag van een bestaande klant. Al waren we los daarvan al van plan om voor ISO 27001 te gaan omdat onder meer overheidsklanten het verwachten."

De audit gebeurde door DQS, de accreditatie zelf komt van het Duitse DAKKS.

Unix-Solutions bestaat al sinds 2005 en heeft sinds 2013 een eigen datacenter dat het volledig in handen heeft. "We doen alles zelf, tot het serverbeheer. We hebben onze eigen gebouwen en eigen infrastructuur." Maar dat gebeurt wel met een klein team van vijf mensen, waardoor een ISO-normering in verhouding flink wat inspanningen eist.

"Het vraagt veel administratie en uitgeschreven procedures. Een grote speler kan daar makkelijk iemand full time op zetten. Voor ons is dat minder evident. Maar de vraag kwam er van een bestaande klant en het verloop van het hele proces, dat een jaar in beslag neemt, is eigenlijk goed meegevallen." Aldus Drieghe.

Het gaat om ISO 9001 en ISO 27001. De eerste is een revisie van een eerdere normering en slaat vooral op de bedrijfsprocessen, het kwaliteitssysteem en de visie zelf. ISO 27001 is een internationale standaard voor het Information Security Management System (ISMS). "Eigenlijk is dat een beetje een must geworden in de wereld van datacenters", legt managing partner Manu Drieghe uit. "In ons geval kwam het er op vraag van een bestaande klant. Al waren we los daarvan al van plan om voor ISO 27001 te gaan omdat onder meer overheidsklanten het verwachten."De audit gebeurde door DQS, de accreditatie zelf komt van het Duitse DAKKS. Unix-Solutions bestaat al sinds 2005 en heeft sinds 2013 een eigen datacenter dat het volledig in handen heeft. "We doen alles zelf, tot het serverbeheer. We hebben onze eigen gebouwen en eigen infrastructuur." Maar dat gebeurt wel met een klein team van vijf mensen, waardoor een ISO-normering in verhouding flink wat inspanningen eist."Het vraagt veel administratie en uitgeschreven procedures. Een grote speler kan daar makkelijk iemand full time op zetten. Voor ons is dat minder evident. Maar de vraag kwam er van een bestaande klant en het verloop van het hele proces, dat een jaar in beslag neemt, is eigenlijk goed meegevallen." Aldus Drieghe.