Dit is volgens Tesla-topman Elon Musk nodig, omdat er 'vele autoconfiguraties en vele omgevingen' zijn, zegt hij op Twitter. Over welke periode de update uitgerold wordt is niet duidelijk, dus wanneer de laatste persoon over V8.0 beschikt moet nog blijken.

De update werd vorige week aangekondigd. Hij moet er onder meer voor zorgen dat obstakels bij slecht weer of fel licht beter te detecteren zijn, doordat radartechnologie een grotere rol gaat spelen.

Moet ongelukken voorkomen

De nieuwe technologie, Autopilot 8.0, had die crash mogelijk kunnen voorkomen, zei Musk in een toelichting. Radartechnologie zou de vrachtwagen volgens hem hebben herkend als een groot metalen object dat niet op die plek van de weg hoorde. 'De auto zou dan dus hebben geremd', concludeerde hij.

Om de auto's nog veiliger te maken wordt de volledige automatische functie ook strenger voor chauffeurs die hun handen te lang van het stuur houden. Als zij hun gedrag na diverse waarschuwingen niet verbeteren schakelt 'autosteer' volledig uit. Het systeem kan pas weer worden aangezet nadat de auto is geparkeerd.

Dit is volgens Tesla-topman Elon Musk nodig, omdat er 'vele autoconfiguraties en vele omgevingen' zijn, zegt hij op Twitter. Over welke periode de update uitgerold wordt is niet duidelijk, dus wanneer de laatste persoon over V8.0 beschikt moet nog blijken.De update werd vorige week aangekondigd. Hij moet er onder meer voor zorgen dat obstakels bij slecht weer of fel licht beter te detecteren zijn, doordat radartechnologie een grotere rol gaat spelen. Moet ongelukken voorkomenDe nieuwe technologie, Autopilot 8.0, had die crash mogelijk kunnen voorkomen, zei Musk in een toelichting. Radartechnologie zou de vrachtwagen volgens hem hebben herkend als een groot metalen object dat niet op die plek van de weg hoorde. 'De auto zou dan dus hebben geremd', concludeerde hij.Om de auto's nog veiliger te maken wordt de volledige automatische functie ook strenger voor chauffeurs die hun handen te lang van het stuur houden. Als zij hun gedrag na diverse waarschuwingen niet verbeteren schakelt 'autosteer' volledig uit. Het systeem kan pas weer worden aangezet nadat de auto is geparkeerd.