Het probleem met Bluetooth werd gesignaleerd door iZettle, leverancier van betalingsterminals. Het is inmiddels bevestigd door Apple, meldt The Register. Apple zou werken aan een patch voor het nieuwe besturingssysteem. iZettle raadt zijn klanten aan de upgrade naar iOS 9 niet uit te voeren zo lang de patch niet beschikbaar is. Het bedrijf zegt dat er honderdduizenden klanten in Europa zijn die door het probleem worden geraakt.

De leverancier van het betalingssysteem zegt dat wanneer de kaartlezer was gekoppeld voordat de update naar iOS 9 plaatsvond, de koppeling in stand blijft. Zodra deze is verbroken, is het niet meer mogelijk de koppeling opnieuw tot stand te brengen. iZettle heeft een workaround bedacht voor wie de upgrade naar iOS 9 toch al heeft uitgevoerd.

Het is onduidelijk of ook andere Bluetooth-apparatuur problemen ondervindt met de koppeling met de iOS-apparatuur nadat een upgrade is uitgevoerd naar iOS 9. Gisteren meldde Apples marketing-topman Phil Schiller dat de overschakeling naar iOS 9 de snelste is in de historie van Apple. Meer dan 50 procent van de iOS-apparatuur is voorzien van de laatste versie binnen een week na het beschikbaar komen daarvan.

Bron: Automatiseringgids

Het probleem met Bluetooth werd gesignaleerd door iZettle, leverancier van betalingsterminals. Het is inmiddels bevestigd door Apple, meldt The Register. Apple zou werken aan een patch voor het nieuwe besturingssysteem. iZettle raadt zijn klanten aan de upgrade naar iOS 9 niet uit te voeren zo lang de patch niet beschikbaar is. Het bedrijf zegt dat er honderdduizenden klanten in Europa zijn die door het probleem worden geraakt.De leverancier van het betalingssysteem zegt dat wanneer de kaartlezer was gekoppeld voordat de update naar iOS 9 plaatsvond, de koppeling in stand blijft. Zodra deze is verbroken, is het niet meer mogelijk de koppeling opnieuw tot stand te brengen. iZettle heeft een workaround bedacht voor wie de upgrade naar iOS 9 toch al heeft uitgevoerd.Het is onduidelijk of ook andere Bluetooth-apparatuur problemen ondervindt met de koppeling met de iOS-apparatuur nadat een upgrade is uitgevoerd naar iOS 9. Gisteren meldde Apples marketing-topman Phil Schiller dat de overschakeling naar iOS 9 de snelste is in de historie van Apple. Meer dan 50 procent van de iOS-apparatuur is voorzien van de laatste versie binnen een week na het beschikbaar komen daarvan.Bron: Automatiseringgids