Dat heeft het bedrijf tijdens het Windows Hardware Engineering Community (WinHEC)-congres gemeld.

Eerder al werd duidelijk dat Windows-gebruikers een gratis upgrade krijgen naar Windows 10. Tot nu toe ging dat om gebruikers vanaf versie 7. Aan nieuwsdienst Reuters meldt Terry Myerson van Microsoft, dat ook gebruikers van illegale versies van Windows een gratis update kunnen krijgen. Daarmee legaliseert het bedrijf zeker in China honderden miljoenen gebruikers. Naar schatting driekwart werkt daar met illegale versies van Windows.

Update 16 uur:

Microsoft laat weten dat de gratis upgrade naar Windows 10 geen legalisatie is van de illegale exemplaren. De bedoeling is om alle gebruikers op hetzelfde technologieplatform te krijgen. Dat heeft ook als voordeel dat die toestellen minder vatbaar zijn voor malware (en dus niet meewerken aan de verspreiding ervan), wat alle gebruikers ten goede moet komen.

Bron: Automatiseringgids

Dat heeft het bedrijf tijdens het Windows Hardware Engineering Community (WinHEC)-congres gemeld.Eerder al werd duidelijk dat Windows-gebruikers een gratis upgrade krijgen naar Windows 10. Tot nu toe ging dat om gebruikers vanaf versie 7. Aan nieuwsdienst Reuters meldt Terry Myerson van Microsoft, dat ook gebruikers van illegale versies van Windows een gratis update kunnen krijgen. Daarmee legaliseert het bedrijf zeker in China honderden miljoenen gebruikers. Naar schatting driekwart werkt daar met illegale versies van Windows.Update 16 uur:Microsoft laat weten dat de gratis upgrade naar Windows 10 geen legalisatie is van de illegale exemplaren. De bedoeling is om alle gebruikers op hetzelfde technologieplatform te krijgen. Dat heeft ook als voordeel dat die toestellen minder vatbaar zijn voor malware (en dus niet meewerken aan de verspreiding ervan), wat alle gebruikers ten goede moet komen.Bron: Automatiseringgids