Ict-infrastructuurspecialist Uptime, uit Kontich, heeft de aanbesteding gewonnen van de Rijksdienst voor Jaarlijkse Vakantie (RJV) voor de vernieuwing van de it-infrastructuur.

De RJV, de federale instelling die jaarlijkse vakantie van arbeiders beheert en controleert, heeft een tijd geleden beslist om de eigen administratieve toepassingen opnieuw te ontwikkelen (het zogenaamde 'Ambi'-project). Dat om de eigen werking en dienstverlening te verbeteren. De ontwikkeling gebeurt op basis van J2EE, Linux, Apache webservers, JBoss applicatieservers en een MySQL database.

Die software vereist volgens de RJV een aangepaste, moderne infrastructuur (vandaag wordt een IBM mainframe gebruikt). Daarvoor werd een aanbesteding uitgeschreven die uiteindelijk Uptime in de wacht sleepte. Het gaat, voor de installatie maar ook het onderhoud en ondersteuning naderhand, over een contract van ruim 1 miljoen euro over 5 jaar.

De RJV noemt als desiderata onder meer een oplossing om de gegevens op schijf op te slagen, op basis van NetApp-technologie, fysische servers uitgerust met virtualisatiesoftware en netwerkswitches die het geheel met mekaar verbinden. Voor de archivering vraagt de RJV secundaire opslag op schijven. Uiteraard moet de infrastructuur een redundante mirror hebben op een andere locatie (het datacenter van Smals, nvdr), die verbonden is via een ethernet-wan aan 1Gbps. De infrastructuur moet zowel dienst doen voor bestaande als nieuwe toepassingen en gegevens.

Ict-infrastructuurspecialist Uptime, uit Kontich, heeft de aanbesteding gewonnen van de Rijksdienst voor Jaarlijkse Vakantie (RJV) voor de vernieuwing van de it-infrastructuur. De RJV, de federale instelling die jaarlijkse vakantie van arbeiders beheert en controleert, heeft een tijd geleden beslist om de eigen administratieve toepassingen opnieuw te ontwikkelen (het zogenaamde 'Ambi'-project). Dat om de eigen werking en dienstverlening te verbeteren. De ontwikkeling gebeurt op basis van J2EE, Linux, Apache webservers, JBoss applicatieservers en een MySQL database. Die software vereist volgens de RJV een aangepaste, moderne infrastructuur (vandaag wordt een IBM mainframe gebruikt). Daarvoor werd een aanbesteding uitgeschreven die uiteindelijk Uptime in de wacht sleepte. Het gaat, voor de installatie maar ook het onderhoud en ondersteuning naderhand, over een contract van ruim 1 miljoen euro over 5 jaar. De RJV noemt als desiderata onder meer een oplossing om de gegevens op schijf op te slagen, op basis van NetApp-technologie, fysische servers uitgerust met virtualisatiesoftware en netwerkswitches die het geheel met mekaar verbinden. Voor de archivering vraagt de RJV secundaire opslag op schijven. Uiteraard moet de infrastructuur een redundante mirror hebben op een andere locatie (het datacenter van Smals, nvdr), die verbonden is via een ethernet-wan aan 1Gbps. De infrastructuur moet zowel dienst doen voor bestaande als nieuwe toepassingen en gegevens.