Toen het PRISM-spionageprogramma van de NSA aan het licht kwam, beweerde Apple dat iMessage-berichten zo versleuteld zijn dat ze enkel gelezen kunnen worden door verzenders en ontvangers.

Onderzoekers van het Franse beveiligingsbedrijf Quarkslab hebben dit op de Hack in the Box-conferentie in Kuala Lumpur tegengesproken. Volgens hen kunnen Apple-medewerkers de versleuteling makkelijk kunnen opheffen, en zo de berichtjes zelf lezen of ze doorspelen aan inlichtingendiensten zoals de NSA.

Voor buitenstaanders is het dan weer wel quasi onmogelijk de versleuteling te kraken. Zij zouden toegang moeten hebben tot het apparaat, speciale certificaten moeten installeren en een malafide server opzetten.

Apple heeft nog geen commentaar gegeven op de resultaten van het Franse onderzoek.

Toen het PRISM-spionageprogramma van de NSA aan het licht kwam, beweerde Apple dat iMessage-berichten zo versleuteld zijn dat ze enkel gelezen kunnen worden door verzenders en ontvangers. Onderzoekers van het Franse beveiligingsbedrijf Quarkslab hebben dit op de Hack in the Box-conferentie in Kuala Lumpur tegengesproken. Volgens hen kunnen Apple-medewerkers de versleuteling makkelijk kunnen opheffen, en zo de berichtjes zelf lezen of ze doorspelen aan inlichtingendiensten zoals de NSA. Voor buitenstaanders is het dan weer wel quasi onmogelijk de versleuteling te kraken. Zij zouden toegang moeten hebben tot het apparaat, speciale certificaten moeten installeren en een malafide server opzetten. Apple heeft nog geen commentaar gegeven op de resultaten van het Franse onderzoek.