Enkele gebruikers van het internetforum 4chan hebben een officieel ogende Apple-advertentie gemaakt, die claimt dat je een iPhone 6 kunt opladen door hem gedurende anderhalve minuut op te warmen in de microgolfoven.

Dit zou mogelijk gemaakt worden door de zogezegde nieuwe feature 'Apple Wave', die standaard in iOS 8 ingebakken zou zitten.

De ad ging viraal nadat 4chan-leden over die 'geniale Wave-functionaliteit' begonnen te tweeten.

Uiteraard is het één grote grap, en hoewel de meerderheid van de internetters dat onmiddellijk door had, zijn er zo te zien op Twitter en YouTube toch op zijn minst een paar mensen ingetrapt. U weet: Don't believe the hoax.

Een eerdere soortgelijke hoax werd ten tijde van iOS 7 gelanceerd en beweerde dat de iPhone waterdicht was.

Enkele gebruikers van het internetforum 4chan hebben een officieel ogende Apple-advertentie gemaakt, die claimt dat je een iPhone 6 kunt opladen door hem gedurende anderhalve minuut op te warmen in de microgolfoven. Dit zou mogelijk gemaakt worden door de zogezegde nieuwe feature 'Apple Wave', die standaard in iOS 8 ingebakken zou zitten.De ad ging viraal nadat 4chan-leden over die 'geniale Wave-functionaliteit' begonnen te tweeten. Uiteraard is het één grote grap, en hoewel de meerderheid van de internetters dat onmiddellijk door had, zijn er zo te zien op Twitter en YouTube toch op zijn minst een paar mensen ingetrapt. U weet: Don't believe the hoax.Een eerdere soortgelijke hoax werd ten tijde van iOS 7 gelanceerd en beweerde dat de iPhone waterdicht was.