Een nieuwe Skype-functie genaamd Skype Translator zal uw videogesprekken vanaf eind dit jaar in real-time kunnen vertalen middels spraakherkenningstechnologie.
De 'vertaler' werd zopas door Microsoftbaas Sat

a Nadella gedemonstreerd tijdens de Code Conference in Palos Verdes, Californië. Nadella ging in het Engels een Skype-gesprek aan met een Microsoftmedewerkster, die Duits sprak. De Engelstalige zinnen werden door de Skype Translator naar het Duits vertaald, en de Duitstalige naar het Engels.

De vertalingen verliepen over het algemeen relatief vlekkeloos, al leek de vertaler niet altijd door te hebben wat de gebruiker precies bedoelde. Skype Translator bevindt zich dan ook nog maar in een "-pré-bètafase", aldus Satya Nadella.

Skype Translator wordt eind dit jaar verwerkt in een bèta-app voor Windows 8. Later komt de real-time vertaler op alle apparaten beschikbaar. Er worden momenteel 40 talen ondersteund. Vermoedelijk hoort het Nederlands hier echter niet bij, schrijft Tweakers.

Een nieuwe Skype-functie genaamd Skype Translator zal uw videogesprekken vanaf eind dit jaar in real-time kunnen vertalen middels spraakherkenningstechnologie. De 'vertaler' werd zopas door Microsoftbaas Sata Nadella gedemonstreerd tijdens de Code Conference in Palos Verdes, Californië. Nadella ging in het Engels een Skype-gesprek aan met een Microsoftmedewerkster, die Duits sprak. De Engelstalige zinnen werden door de Skype Translator naar het Duits vertaald, en de Duitstalige naar het Engels. De vertalingen verliepen over het algemeen relatief vlekkeloos, al leek de vertaler niet altijd door te hebben wat de gebruiker precies bedoelde. Skype Translator bevindt zich dan ook nog maar in een "-pré-bètafase", aldus Satya Nadella. Skype Translator wordt eind dit jaar verwerkt in een bèta-app voor Windows 8. Later komt de real-time vertaler op alle apparaten beschikbaar. Er worden momenteel 40 talen ondersteund. Vermoedelijk hoort het Nederlands hier echter niet bij, schrijft Tweakers.