De Japanners van Scentee hebben een 'aroma-plugin' voor iOS- en Android-toestellen gemaakt - onder meer de iPhone, iPad en Samsung Galaxy S4 (SC-04E) kunnen ermee overweg.

Scentee is een bolvormig apparaatje dat je in de koptelefooningang van je toestel moet stoppen en dat kan worden geladen met geurcapsules. Het ding kan via ultrasone trillingen aroma's van koffie, lavendel, aardbei, rozemarijn, rozenblaadjes en zelfs gegrild vlees uit je smartphone doen komen.

Je kunt middels bijbehorende apps een geurtje laten vrijkomen als je een e-mail of sms krijgt of als je wekkerfunctie afgaat, maar het is ook gewoon mogelijk op vaste tijdstippen een luchtje te verspreiden.

In eerste instantie was het gadget enkel in Japan te koop, maar nu is het wereldwijd verkrijgbaar. De kostprijs van Scentee bedraagt 35 dollar (ongeveer 25 euro), een losse capsule van honderd sprays kost 5 dollar.

De Japanners van Scentee hebben een 'aroma-plugin' voor iOS- en Android-toestellen gemaakt - onder meer de iPhone, iPad en Samsung Galaxy S4 (SC-04E) kunnen ermee overweg. Scentee is een bolvormig apparaatje dat je in de koptelefooningang van je toestel moet stoppen en dat kan worden geladen met geurcapsules. Het ding kan via ultrasone trillingen aroma's van koffie, lavendel, aardbei, rozemarijn, rozenblaadjes en zelfs gegrild vlees uit je smartphone doen komen. Je kunt middels bijbehorende apps een geurtje laten vrijkomen als je een e-mail of sms krijgt of als je wekkerfunctie afgaat, maar het is ook gewoon mogelijk op vaste tijdstippen een luchtje te verspreiden. In eerste instantie was het gadget enkel in Japan te koop, maar nu is het wereldwijd verkrijgbaar. De kostprijs van Scentee bedraagt 35 dollar (ongeveer 25 euro), een losse capsule van honderd sprays kost 5 dollar.