Het universitair ziekenhuis van Brussel vervangt zijn op maat gemaakte applicatie voor het beheer van de logistiek, administratie en financiën door een erp-oplossing (SAP) in de cloud. Daarvoor heeft het ziekenhuis Partezis - tegenwoordig onderdeel van de xperthis-groep - ingeschakeld.

"De administratieve ondersteuning van ons aankoopbeleid was verouderd, er was een gebrek aan integratie tussen onze logistieke en financiële processen, en ons boekhoudsysteem werd niet langer ondersteund. Daarom zijn we op zoek gegaan naar standaard erp-software waarin al die processen geïntegreerd zijn", klinkt het bij UZ Brussel. Vier partijen - "alle klassieke erp-leveranciers waren vertegenwoordigd" - stelden zich kandidaat voor de aanbesteding. Consultancybedrijf Capgemini hielp met de evaluatie van de leveranciers.

Partezis haalde het, onder meer omdat het bedrijf kon zorgen voor een diepgaande integratie tussen het Klinisch Werkstation van UZ Brussel en het nieuwe erp-systeem (enigszins logisch: Partezis kocht medio 2010 precies het klinische informatiesysteem van UZ Brussel om het breder te kunnen vermarkten, nvdr). Partezis was naar verluidt ook de enige partij die in zijn projectaanpak een expliciet veranderingsbeheer had opgenomen.

"De overstap, waarbij 350 gebruikers betrokken zijn, is goed voor een investering van 800.000 euro. Partezis spreekt van 'kostenvoordelen' , maar wil die liever niet specifiëren. Het project is deze zomer van start gegaan en moet tegen eind 2012 zijn afgerond. Op 1 januari 2013 moet het ziekenhuis met de nieuwe software live gaan.

Het universitair ziekenhuis van Brussel vervangt zijn op maat gemaakte applicatie voor het beheer van de logistiek, administratie en financiën door een erp-oplossing (SAP) in de cloud. Daarvoor heeft het ziekenhuis Partezis - tegenwoordig onderdeel van de xperthis-groep - ingeschakeld. "De administratieve ondersteuning van ons aankoopbeleid was verouderd, er was een gebrek aan integratie tussen onze logistieke en financiële processen, en ons boekhoudsysteem werd niet langer ondersteund. Daarom zijn we op zoek gegaan naar standaard erp-software waarin al die processen geïntegreerd zijn", klinkt het bij UZ Brussel. Vier partijen - "alle klassieke erp-leveranciers waren vertegenwoordigd" - stelden zich kandidaat voor de aanbesteding. Consultancybedrijf Capgemini hielp met de evaluatie van de leveranciers. Partezis haalde het, onder meer omdat het bedrijf kon zorgen voor een diepgaande integratie tussen het Klinisch Werkstation van UZ Brussel en het nieuwe erp-systeem (enigszins logisch: Partezis kocht medio 2010 precies het klinische informatiesysteem van UZ Brussel om het breder te kunnen vermarkten, nvdr). Partezis was naar verluidt ook de enige partij die in zijn projectaanpak een expliciet veranderingsbeheer had opgenomen. "De overstap, waarbij 350 gebruikers betrokken zijn, is goed voor een investering van 800.000 euro. Partezis spreekt van 'kostenvoordelen' , maar wil die liever niet specifiëren. Het project is deze zomer van start gegaan en moet tegen eind 2012 zijn afgerond. Op 1 januari 2013 moet het ziekenhuis met de nieuwe software live gaan.