Het universitair ziekenhuis (UZ) van Gent gaat een erp-pakket aankopen voor de ondersteunende departementen. En zoiets heeft een prijskaartje.

Het erp-systeem wordt geïmplementeerd voor de zogenaamde ondersteunende departementen, zoals 'personeel & organisatie, financiën, ict en facilitair beheer. De achterliggende filosofie is de verdere modernisering van de werking van het ziekenhuis, vertelt cio Bart Sijnave. "De bedoeling is om binnen ons HIS, Hospital Information System, naast een klinisch informatiesysteem (met onder meer de patiëntendossiers) ook een management informatiesysteem op te bouwen."

In een eerste fase zou vooral het financiële luik worden aangepakt, om uiterlijk januari 2010 live te gaan. "Maar vroeger mag ook, mochten we de oplossing bij uitstek onmiddellijk vinden." Nadien volgen het facilitaire beheer en de human resources. "En in een tweede fase zouden we daarbovenop een datawarehouse met business intelligence willen bouwen."

Het UZ Gent had voorlopig slechts een beperkt beheerpakket in huis, de aankoop van een compleet erp-systeem gaat dus een zware impact hebben op de bedrijfsinformatica, beseft Bart Sijnave. En dat zoiets een stevig prijskaartje heeft, weet hij ook, maar voor een richtprijs is het nog wat vroeg. "Hou het op 'meerdere miljoenen euro's'..."

Het universitair ziekenhuis (UZ) van Gent gaat een erp-pakket aankopen voor de ondersteunende departementen. En zoiets heeft een prijskaartje. Het erp-systeem wordt geïmplementeerd voor de zogenaamde ondersteunende departementen, zoals 'personeel & organisatie, financiën, ict en facilitair beheer. De achterliggende filosofie is de verdere modernisering van de werking van het ziekenhuis, vertelt cio Bart Sijnave. "De bedoeling is om binnen ons HIS, Hospital Information System, naast een klinisch informatiesysteem (met onder meer de patiëntendossiers) ook een management informatiesysteem op te bouwen." In een eerste fase zou vooral het financiële luik worden aangepakt, om uiterlijk januari 2010 live te gaan. "Maar vroeger mag ook, mochten we de oplossing bij uitstek onmiddellijk vinden." Nadien volgen het facilitaire beheer en de human resources. "En in een tweede fase zouden we daarbovenop een datawarehouse met business intelligence willen bouwen." Het UZ Gent had voorlopig slechts een beperkt beheerpakket in huis, de aankoop van een compleet erp-systeem gaat dus een zware impact hebben op de bedrijfsinformatica, beseft Bart Sijnave. En dat zoiets een stevig prijskaartje heeft, weet hij ook, maar voor een richtprijs is het nog wat vroeg. "Hou het op 'meerdere miljoenen euro's'..."