Het Antwerpse ziekenhuis UZA laat patiënten voortaan toe hun maaltijdkeuze op de iPad in te geven. Daarvoor ontwikkelde de informaticadienstverlener Cegeka een speciale app, die gekoppeld is aan het systeem voor maaltijdenbeheer C-Meal.

In totaal circuleren er zestig iPads voor de in totaal 600 patiënten van het ziekenhuis. Het personeel zou dankzij deze digitale werkwijze een kwart van zijn tijd besparen.

Voorheen moest de patiënt zijn maaltijden op papier bestellen, en moest dat papier weer tot bij de keuken geraken. Nu krijgt het keukenpersoneel de bestelling automatisch door van zodra de digitale maaltijdbevraging volledig ingevuld is.

Het UZA wil de iPad op termijn ook gaan inschakelen voor bijvoorbeeld bedplanning.

Het Antwerpse ziekenhuis UZA laat patiënten voortaan toe hun maaltijdkeuze op de iPad in te geven. Daarvoor ontwikkelde de informaticadienstverlener Cegeka een speciale app, die gekoppeld is aan het systeem voor maaltijdenbeheer C-Meal. In totaal circuleren er zestig iPads voor de in totaal 600 patiënten van het ziekenhuis. Het personeel zou dankzij deze digitale werkwijze een kwart van zijn tijd besparen. Voorheen moest de patiënt zijn maaltijden op papier bestellen, en moest dat papier weer tot bij de keuken geraken. Nu krijgt het keukenpersoneel de bestelling automatisch door van zodra de digitale maaltijdbevraging volledig ingevuld is. Het UZA wil de iPad op termijn ook gaan inschakelen voor bijvoorbeeld bedplanning.