Wat kan de overheid voor mij doen als burger, bedrijf of vereniging? Via een gemeenschappelijke productencatalogus wil V-ICT-OR (Vlaamse ICT Organisatie) een antwoord bieden.

De ene gemeente of stad is de andere niet: zoveel is duidelijk. Het dienstenpakket durft danig verschillen en dat maakt het voor de burger, een bedrijf of een vereniging niet altijd simpel. De Vlaamse ICT Organisatie is nu klaar met een interbestuurlijke producten- en dienstencatalogus (PDC) die de onduidelijkheid uit de wereld moet helpen.

"Het prototype is klaar en kan doorgegeven worden aan de Vlaamse Overheid", zegt Eddy Van der Stock, voorzitter van V-ICT-OR vzw. "Dit project sleept al aan sinds 2005. Er is hard aan gewerkt door onder meer ook de Stad Antwerpen, Cevi, Cipal en VVSG, en we hebben er nu goede hoop op dat dit ook echt aanvaard zal worden door de Vlaamse Overheid", aldus Eddy Van der Stock.

Overigens is V-ICT-OR het afgelopen jaar sterk gegroeid als organisatie. Er werden een aantal mensen aangenomen, het overleg werd opgevoerd, en de contacten met de overheid verscherpt. Het resultaat is dat er nog enkele ambitieuze plannen klaarliggen.

In september start bijvoorbeeld het project '3xI' waarvoor het IWT subsidies toekent in het kader van thematische innovatiestimulering. Het project wil de focus leggen op het stimuleren van innovatieve acties bij bedrijven op het vlak van informatiemanagement bij de lokale overheid. Cases die bekeken worden zijn onder meer een 'single sign on', datawarehousing, digitale kluizen (PIP's) en het gebruik van web 2.0-technologie in het Vlaams lokaal e-government.

Ook aan de ontwikkeling van een kennisplatform voor de lokale overheden wordt druk gewerkt. Bedoeling hiervan is om een expertencommunity van ict-verantwoordelijkheden in lokale besturen te creëren. Partners zijn Deloitte, ICMS en de Vlaamse vereniging van steden en gemeenten (VVSG).

Wat kan de overheid voor mij doen als burger, bedrijf of vereniging? Via een gemeenschappelijke productencatalogus wil V-ICT-OR (Vlaamse ICT Organisatie) een antwoord bieden. De ene gemeente of stad is de andere niet: zoveel is duidelijk. Het dienstenpakket durft danig verschillen en dat maakt het voor de burger, een bedrijf of een vereniging niet altijd simpel. De Vlaamse ICT Organisatie is nu klaar met een interbestuurlijke producten- en dienstencatalogus (PDC) die de onduidelijkheid uit de wereld moet helpen. "Het prototype is klaar en kan doorgegeven worden aan de Vlaamse Overheid", zegt Eddy Van der Stock, voorzitter van V-ICT-OR vzw. "Dit project sleept al aan sinds 2005. Er is hard aan gewerkt door onder meer ook de Stad Antwerpen, Cevi, Cipal en VVSG, en we hebben er nu goede hoop op dat dit ook echt aanvaard zal worden door de Vlaamse Overheid", aldus Eddy Van der Stock. Overigens is V-ICT-OR het afgelopen jaar sterk gegroeid als organisatie. Er werden een aantal mensen aangenomen, het overleg werd opgevoerd, en de contacten met de overheid verscherpt. Het resultaat is dat er nog enkele ambitieuze plannen klaarliggen. In september start bijvoorbeeld het project '3xI' waarvoor het IWT subsidies toekent in het kader van thematische innovatiestimulering. Het project wil de focus leggen op het stimuleren van innovatieve acties bij bedrijven op het vlak van informatiemanagement bij de lokale overheid. Cases die bekeken worden zijn onder meer een 'single sign on', datawarehousing, digitale kluizen (PIP's) en het gebruik van web 2.0-technologie in het Vlaams lokaal e-government. Ook aan de ontwikkeling van een kennisplatform voor de lokale overheden wordt druk gewerkt. Bedoeling hiervan is om een expertencommunity van ict-verantwoordelijkheden in lokale besturen te creëren. Partners zijn Deloitte, ICMS en de Vlaamse vereniging van steden en gemeenten (VVSG).