James Gosling, de bedenker van de Java-programmeertaal, is door Google binnengehaald.

Gosling maakte het nieuws in een korte mededeling bekend op zijn blog. Hij vermeldt dat er 'enkele vreemde kronkelingen in de weg' aan vooraf gingen. Wat Gosling bij Google gaat doen, is vooralsnog niet duidelijk - hij zegt het zelf ook nog niet te weten ('ik verwacht dat het een beetje vanalles zal zijn', klinkt het op zijn blog).

Verwacht wordt dat hij zich vooral bezig gaat houden met Android, dat Java gebruikt in zijn applicatieplatform. Opmerkelijk is wel dat zijn voormalige werkgever Oracle een rechtszaak heeft lopen tegen Google, precies over het gebruik van Java in Android. Gosling heeft sinds zijn vertrek bij Oracle, in april vorig jaar, nooit echt de indruk gegeven gelukkig geweest te zijn met de overname van Sun door Oracle.

Gosling, die in Canada geboren is, haalde Gosling zijn eerste diploma computerwetenschappen aan de universiteit van zijn geboortestad Calgary, Alverta, gevolgd door een doctoraat aan de Carnegie-Mellon University. In 1984 ging hij werken bij Sun Microsystems. Daar groeide de taal die hij creëerde voor het 'Oak'-project - een virtuele omgeving voor onder meer tv-settopboxen - uit tot het Java-platform.

James Gosling, de bedenker van de Java-programmeertaal, is door Google binnengehaald. Gosling maakte het nieuws in een korte mededeling bekend op zijn blog. Hij vermeldt dat er 'enkele vreemde kronkelingen in de weg' aan vooraf gingen. Wat Gosling bij Google gaat doen, is vooralsnog niet duidelijk - hij zegt het zelf ook nog niet te weten ('ik verwacht dat het een beetje vanalles zal zijn', klinkt het op zijn blog). Verwacht wordt dat hij zich vooral bezig gaat houden met Android, dat Java gebruikt in zijn applicatieplatform. Opmerkelijk is wel dat zijn voormalige werkgever Oracle een rechtszaak heeft lopen tegen Google, precies over het gebruik van Java in Android. Gosling heeft sinds zijn vertrek bij Oracle, in april vorig jaar, nooit echt de indruk gegeven gelukkig geweest te zijn met de overname van Sun door Oracle. Gosling, die in Canada geboren is, haalde Gosling zijn eerste diploma computerwetenschappen aan de universiteit van zijn geboortestad Calgary, Alverta, gevolgd door een doctoraat aan de Carnegie-Mellon University. In 1984 ging hij werken bij Sun Microsystems. Daar groeide de taal die hij creëerde voor het 'Oak'-project - een virtuele omgeving voor onder meer tv-settopboxen - uit tot het Java-platform.