Vaio was tot 2014 het pc-merk van Sony en stond onder meer bekend om zijn strak design. In 2014 werd de afdeling door Sony verkocht aan Japan Industrial Partners. Zij lanceerden in december al een eerste smartphone op Android.

Vaio Phone Biz, zoals het toestel heet, is een smartphone met 5,5 inch scherm, 13 megapixel camera, 3 gigabyte RAM en een Qualcomm Snapdragon 617 chip die in staat zou moeten zijn om Continuum te draaien, de toepassing waarbij je de desktop van Windows op je smartphone krijgt. Het toestel mikt wel op de Japanse markt, dus de kans lijkt klein dat het vroeg of laat in onze region verschijnt.

Dat het bedrijf nu uitpakt met een Windows Phone is opmerkelijk. Ondanks goede pogingen om de smartphonemarkt te veroveren, is het aantal verkochte Windows Phones in sterk dalende lijn. De meeste smartphonemakers slaan het systeem vandaag over, of houden het aantal Windows Phone toestellen in hun gamma zeer beperkt. Mogelijk wil Vaio net succes halen door bewust te kiezen voor een nichesegment waar de grote spelers vandaag minder sterk staan.

Vaio was tot 2014 het pc-merk van Sony en stond onder meer bekend om zijn strak design. In 2014 werd de afdeling door Sony verkocht aan Japan Industrial Partners. Zij lanceerden in december al een eerste smartphone op Android.Vaio Phone Biz, zoals het toestel heet, is een smartphone met 5,5 inch scherm, 13 megapixel camera, 3 gigabyte RAM en een Qualcomm Snapdragon 617 chip die in staat zou moeten zijn om Continuum te draaien, de toepassing waarbij je de desktop van Windows op je smartphone krijgt. Het toestel mikt wel op de Japanse markt, dus de kans lijkt klein dat het vroeg of laat in onze region verschijnt.Dat het bedrijf nu uitpakt met een Windows Phone is opmerkelijk. Ondanks goede pogingen om de smartphonemarkt te veroveren, is het aantal verkochte Windows Phones in sterk dalende lijn. De meeste smartphonemakers slaan het systeem vandaag over, of houden het aantal Windows Phone toestellen in hun gamma zeer beperkt. Mogelijk wil Vaio net succes halen door bewust te kiezen voor een nichesegment waar de grote spelers vandaag minder sterk staan.