De christelijke vakbond ACV-Transcom toont zich ongerust over een mogelijke privatisering van Belgacom in de opmaak van de begroting. "Bij opmaak van de begroting zou het wel eens té uitnodigend kunnen zijn om de kroonjuwelen zoals Belgacom deels of volledig te verkopen", aldus de vakbond, die zegt zich "met alle beschikbare middelen" te zullen verzetten tegen een dergelijke privatisering.

Een privatisering zou bovendien de komende jaren een gat in de begroting slaan, door het verlies van inkomsten uit Belgacom-dividenden, waarschuwt ACV-Transcom. Bovendien zou een verkocht Belgacom "de Belgische belastingen wel eens kunnen ontwijken en dus hiermee een nog groter gat slaan in de begroting van de volgende jaren", zo luidt het.

"Wij kunnen niet aanvaarden dat enkelen door een zogenaamde besparingsoefening wel zouden varen en de Belgische bevolking op lange termijn de rekening te betalen krijgt. (...) Een geprivatiseerde operator zal zich ook alleen door winstbejag laten leiden, waarvan de rekening aan de consument zal gepresenteerd worden."

ACV Transcom herinnert eraan dat Belgacom voor 2010 703,486 miljoen euro dividend betaalde, waarvan de Belgische staat iets meer dan de helft kreeg.

Bron: Belga

Lees ook de recente opinie van Luc Blyaert over deze kwestie.

De christelijke vakbond ACV-Transcom toont zich ongerust over een mogelijke privatisering van Belgacom in de opmaak van de begroting. "Bij opmaak van de begroting zou het wel eens té uitnodigend kunnen zijn om de kroonjuwelen zoals Belgacom deels of volledig te verkopen", aldus de vakbond, die zegt zich "met alle beschikbare middelen" te zullen verzetten tegen een dergelijke privatisering. Een privatisering zou bovendien de komende jaren een gat in de begroting slaan, door het verlies van inkomsten uit Belgacom-dividenden, waarschuwt ACV-Transcom. Bovendien zou een verkocht Belgacom "de Belgische belastingen wel eens kunnen ontwijken en dus hiermee een nog groter gat slaan in de begroting van de volgende jaren", zo luidt het. "Wij kunnen niet aanvaarden dat enkelen door een zogenaamde besparingsoefening wel zouden varen en de Belgische bevolking op lange termijn de rekening te betalen krijgt. (...) Een geprivatiseerde operator zal zich ook alleen door winstbejag laten leiden, waarvan de rekening aan de consument zal gepresenteerd worden." ACV Transcom herinnert eraan dat Belgacom voor 2010 703,486 miljoen euro dividend betaalde, waarvan de Belgische staat iets meer dan de helft kreeg. Bron: Belga Lees ook de recente opinie van Luc Blyaert over deze kwestie.