Het gemeenschappelijk vakbondsfront uit de Belgacom-filialen Telindus, Telindus Sourcing, Proximus en Skynet eist dat de Belgacom-directie duidelijke garanties biedt voor het personeel. Die filialen zullen op 4 januari 2010 in Belgacom worden geïntegreerd.

In een brief aan personeelsdirecteur Astrid De Lathauwer eisen de bonden een gesprek met de directie op 28 oktober "om zo mogelijke syndicale acties te kunnen vermijden".

Belgacom maakte op 31 juli van dit jaar bekend dat het zijn vier 100 procent-dochters rond de jaarwisseling wil integreren. De vakbonden protesteerden eerder deze maand al tegen het feit dat de directie de informatie- en consultatieronde hierover in de respectievelijke ondernemingsraden eenzijdig had afgesloten. In een document biedt de directie het personeel weliswaar een aantal garanties voor het behoud van loon- en arbeidsvoorwaarden of pensioenregeling, maar dat is voor de vakbonden onvoldoende.

"Wij wensen duidelijke garanties inzake minimaal het behoud van alle legale en extralegale voordelen, duidelijkheid over het personeelsstatuut, sluitende garanties van de RVA voor allen die in tijdskrediet zijn en over de dreiging dat 2.250 werknemers volgend jaar allicht een functiewijziging zullen krijgen", luidt het. De syndicale afgevaardigden van de filialen willen ook in de toekomst nog een "eersterangsrol" kunnen spelen.

Bij de integratie zijn 2.000 personeelsleden van Proximus betrokken, 500 van Telindus en een 70-tal van Skynet. Scarlet en BICS, de twee andere dochters van Belgacom, zijn niet bij de operatie betrokken.

Bron: Belga

Het gemeenschappelijk vakbondsfront uit de Belgacom-filialen Telindus, Telindus Sourcing, Proximus en Skynet eist dat de Belgacom-directie duidelijke garanties biedt voor het personeel. Die filialen zullen op 4 januari 2010 in Belgacom worden geïntegreerd. In een brief aan personeelsdirecteur Astrid De Lathauwer eisen de bonden een gesprek met de directie op 28 oktober "om zo mogelijke syndicale acties te kunnen vermijden". Belgacom maakte op 31 juli van dit jaar bekend dat het zijn vier 100 procent-dochters rond de jaarwisseling wil integreren. De vakbonden protesteerden eerder deze maand al tegen het feit dat de directie de informatie- en consultatieronde hierover in de respectievelijke ondernemingsraden eenzijdig had afgesloten. In een document biedt de directie het personeel weliswaar een aantal garanties voor het behoud van loon- en arbeidsvoorwaarden of pensioenregeling, maar dat is voor de vakbonden onvoldoende. "Wij wensen duidelijke garanties inzake minimaal het behoud van alle legale en extralegale voordelen, duidelijkheid over het personeelsstatuut, sluitende garanties van de RVA voor allen die in tijdskrediet zijn en over de dreiging dat 2.250 werknemers volgend jaar allicht een functiewijziging zullen krijgen", luidt het. De syndicale afgevaardigden van de filialen willen ook in de toekomst nog een "eersterangsrol" kunnen spelen. Bij de integratie zijn 2.000 personeelsleden van Proximus betrokken, 500 van Telindus en een 70-tal van Skynet. Scarlet en BICS, de twee andere dochters van Belgacom, zijn niet bij de operatie betrokken. Bron: Belga