De vakbonden van de Belgacomfilialen hebben hun ongenoegen geuit over de geplande integratie van Proximus, Telindus en Skynet in het moederbedrijf, op het kabinet van de minister van Overheidsbedrijven, Steven Vanackere.

"We hebben het gevoel dat er goed geluisterd werd naar onze argumenten. Maar concrete beloften werden er niet gedaan", aldus vakbondsman Robert Veekman (LBC). De vakbonden van de filialen zeggen niet per se tegen de integratie te zijn, maar wel tegen de manier waarop. Het feit dat Belgacom de aankondiging in volle zomerperiode doet en al binnen zes maanden het proces wil afronden, stuit op protest. "De Belgische overheid is meerderheidsaandeelhouder van Belgacom. De minister kan in het dossier niet rechtstreeks tussenkomen, maar heeft wel contacten in de raad van bestuur van het bedrijf", aldus Veekman.

De integratie tegenhouden kunnen de vakbonden niet, "en dat is ook onze bedoeling niet", klinkt het. Maar de bonden gaan wel op alle mogelijke manieren de gang van zaken proberen te beïnvloeden. Er wordt gedacht aan kleine prikacties en het indienen van een klacht bij de Economische Inspectie. "Die moet onderzoeken of de werking van de ondernemingsraad niet is belemmerd", aldus Veekman.

Bron: Belga

De vakbonden van de Belgacomfilialen hebben hun ongenoegen geuit over de geplande integratie van Proximus, Telindus en Skynet in het moederbedrijf, op het kabinet van de minister van Overheidsbedrijven, Steven Vanackere. "We hebben het gevoel dat er goed geluisterd werd naar onze argumenten. Maar concrete beloften werden er niet gedaan", aldus vakbondsman Robert Veekman (LBC). De vakbonden van de filialen zeggen niet per se tegen de integratie te zijn, maar wel tegen de manier waarop. Het feit dat Belgacom de aankondiging in volle zomerperiode doet en al binnen zes maanden het proces wil afronden, stuit op protest. "De Belgische overheid is meerderheidsaandeelhouder van Belgacom. De minister kan in het dossier niet rechtstreeks tussenkomen, maar heeft wel contacten in de raad van bestuur van het bedrijf", aldus Veekman. De integratie tegenhouden kunnen de vakbonden niet, "en dat is ook onze bedoeling niet", klinkt het. Maar de bonden gaan wel op alle mogelijke manieren de gang van zaken proberen te beïnvloeden. Er wordt gedacht aan kleine prikacties en het indienen van een klacht bij de Economische Inspectie. "Die moet onderzoeken of de werking van de ondernemingsraad niet is belemmerd", aldus Veekman. Bron: Belga