"De iets minder dan 100 werknemers van beide bedrijven verkeren totaal in het ongewisse over de actuele situatie en hebben ook nog geen loon ontvangen", klinkt het bij LBC.

Vakbondssecretaris Koen Dries is wel opgetogen omdat de curator de poging van Fijen verhinderd heeft om de bedrijven zonder vergoeding over te laten aan een nieuw bedrijf waar zijn vrouw Daisy Van Cauwenbergh bestuurder is.

Maar: "De curator heeft het personeel niet eens geïnformeerd over het faillissement, noch over de datum tot wanneer ze schuldvorderingen kunnen indienen of over het feit dat de bedrijven blijkbaar overgenomen zijn. Hij heeft de werknemers laten doorwerken, maar niemand totnogtoe een loon betaald", zegt Dries.

"Het personeel van Telco werd de afgelopen tijd gecontacteerd door Pauwels Consulting met de melding dat zij dit bedrijf hebben overgenomen. Nochtans kunnen zij geen papieren voorleggen. Het betrokken bedrijf meldde het personeel ook dat als ze hun handtekening plaatsen onder een contract, het ervoor zou zorgen dat de curator hun achterstallig loon zou uitbetalen. Dit lijkt op chantage en geeft aan welke puinhoop de curator er naar het personeel van gemaakt heeft", aldus Dries.

Het faillissement dat de Brusselse handelsrechtbank eind juni uitspraak sloeg niet enkel op CSS en Telco Consultants uit Zaventem, met respectievelijk 60 en 36 mensen in dienst, maar ook op Utchi Consults en System Integration. Deze waren op hetzelfde adres gevestigd als de andere twee, maar hadden geen personeel in dienst. Het gaat om dienstenbedrijven die op vraag it-werknemers plaatsen bij andere bedrijven. Deze blijven na plaatsing in dienst van het it-dienstenbedrijf.

Bron: Belga

"De iets minder dan 100 werknemers van beide bedrijven verkeren totaal in het ongewisse over de actuele situatie en hebben ook nog geen loon ontvangen", klinkt het bij LBC. Vakbondssecretaris Koen Dries is wel opgetogen omdat de curator de poging van Fijen verhinderd heeft om de bedrijven zonder vergoeding over te laten aan een nieuw bedrijf waar zijn vrouw Daisy Van Cauwenbergh bestuurder is. Maar: "De curator heeft het personeel niet eens geïnformeerd over het faillissement, noch over de datum tot wanneer ze schuldvorderingen kunnen indienen of over het feit dat de bedrijven blijkbaar overgenomen zijn. Hij heeft de werknemers laten doorwerken, maar niemand totnogtoe een loon betaald", zegt Dries. "Het personeel van Telco werd de afgelopen tijd gecontacteerd door Pauwels Consulting met de melding dat zij dit bedrijf hebben overgenomen. Nochtans kunnen zij geen papieren voorleggen. Het betrokken bedrijf meldde het personeel ook dat als ze hun handtekening plaatsen onder een contract, het ervoor zou zorgen dat de curator hun achterstallig loon zou uitbetalen. Dit lijkt op chantage en geeft aan welke puinhoop de curator er naar het personeel van gemaakt heeft", aldus Dries. Het faillissement dat de Brusselse handelsrechtbank eind juni uitspraak sloeg niet enkel op CSS en Telco Consultants uit Zaventem, met respectievelijk 60 en 36 mensen in dienst, maar ook op Utchi Consults en System Integration. Deze waren op hetzelfde adres gevestigd als de andere twee, maar hadden geen personeel in dienst. Het gaat om dienstenbedrijven die op vraag it-werknemers plaatsen bij andere bedrijven. Deze blijven na plaatsing in dienst van het it-dienstenbedrijf. Bron: Belga