De vakbonden hebben bloed geroken na het ontslag van een werknemer bij Atos Origin België. Ze stellen dat de werknemer werd ontslagen na het aanstippen van sociale wantoestanden bij het Belgische filiaal en plannen acties. Atos Origin houdt het op een sec "verschil in verwachtingen".

Kort voor het eindejaar ontsloeg de Belgische directie van Atos Origin een werknemer. De man was ook actief als woordvoerder van de Bijzondere Onderhandelingsgroep, het werknemersorgaan dat onderhandelt voor de oprichting van een Europese Ondernemingsraad, en als de Belgische vertegenwoordiger in die Europese Ondernemingsraad.

Volgens de bonden had de man een aantal sociale wantoestanden bij Atos aangekaart, zoals illegale ontslagen, het niet naleven van de sociale wetgeving bij de outsourcing van ING-it'ers naar Atos Origin, en dies meer.

Tijdens het gesprek waarin hij werd ontslagen, werd hij naar eigen zeggen 'te competent' genoemd voor het bedrijf. Zijn aspiraties en die van het bedrijf zouden niet overeenkomen. De bonden stellen dat de man een grote som geld kreeg aangeboden, die hij geweigerd heeft.

"Eerder dan het probleem aan de basis aan te pakken, werd op de pianist geschoten", stellen de vakbonden. Ze kondigen acties aan. Vandaag worden pamflettenacties gestart. De bonden zeggen de acties geleidelijk te zullen opbouwen "om de directie de kans te geven de fout recht te zetten en om geen overlast te bezorgen aan de klanten". De eisen zijn dan ook duidelijk: de man moet opnieuw aangenomen worden en de Belgische wetgeving moet in de toekomst gerespecteerd worden.

De officiële reactie van Atos Origin op de hele kwestie is erg bondig: "Dit vertrek heeft te maken met een verschil in verwachtingen aan de kant van de werknemer enerzijds en aan de kant van de werkgever anderzijds. Dergelijke dingen gebeuren, ook bij de grote werkgevers..."

"We vinden deze kwestie overroepen", klinkt het nog. "De situatie die de bonden schetsen van sociale wantoestanden binnen het bedrijf strookt geenszins met de realiteit. We verkiezen daarom niet in te gaan op de polemiek die de bonden starten."

De vakbonden hebben bloed geroken na het ontslag van een werknemer bij Atos Origin België. Ze stellen dat de werknemer werd ontslagen na het aanstippen van sociale wantoestanden bij het Belgische filiaal en plannen acties. Atos Origin houdt het op een sec "verschil in verwachtingen". Kort voor het eindejaar ontsloeg de Belgische directie van Atos Origin een werknemer. De man was ook actief als woordvoerder van de Bijzondere Onderhandelingsgroep, het werknemersorgaan dat onderhandelt voor de oprichting van een Europese Ondernemingsraad, en als de Belgische vertegenwoordiger in die Europese Ondernemingsraad. Volgens de bonden had de man een aantal sociale wantoestanden bij Atos aangekaart, zoals illegale ontslagen, het niet naleven van de sociale wetgeving bij de outsourcing van ING-it'ers naar Atos Origin, en dies meer. Tijdens het gesprek waarin hij werd ontslagen, werd hij naar eigen zeggen 'te competent' genoemd voor het bedrijf. Zijn aspiraties en die van het bedrijf zouden niet overeenkomen. De bonden stellen dat de man een grote som geld kreeg aangeboden, die hij geweigerd heeft. "Eerder dan het probleem aan de basis aan te pakken, werd op de pianist geschoten", stellen de vakbonden. Ze kondigen acties aan. Vandaag worden pamflettenacties gestart. De bonden zeggen de acties geleidelijk te zullen opbouwen "om de directie de kans te geven de fout recht te zetten en om geen overlast te bezorgen aan de klanten". De eisen zijn dan ook duidelijk: de man moet opnieuw aangenomen worden en de Belgische wetgeving moet in de toekomst gerespecteerd worden. De officiële reactie van Atos Origin op de hele kwestie is erg bondig: "Dit vertrek heeft te maken met een verschil in verwachtingen aan de kant van de werknemer enerzijds en aan de kant van de werkgever anderzijds. Dergelijke dingen gebeuren, ook bij de grote werkgevers..." "We vinden deze kwestie overroepen", klinkt het nog. "De situatie die de bonden schetsen van sociale wantoestanden binnen het bedrijf strookt geenszins met de realiteit. We verkiezen daarom niet in te gaan op de polemiek die de bonden starten."