De vakbonden van Belgacomdochter Proximus hebben tijdens het verzoeningsoverleg met de directie over het actuele sociale conflict met betrekking tot de ecocheques naar eigen zeggen "enkele morele overwinningen" behaald.

Dat omdat de voorzitster van het verzoeningsbureau in haar advies enkele zaken aanbeveelt die in de richting gaan van wat de vakbonden vroegen. Vraag is of Belgacom er rekening mee zal houden.

Bij Proximus is al maanden ongenoegen over de eenzijdige beslissing van de directie om de voor 2009 voorziene loonsverhoging van 125 euro uit te betalen met een ecocheque. "Aan de ecocheque verandert er niets, maar in haar PV stelt de voorzitster wel dat dit voordeel voortaan deel uitmaakt van het loonpakket, iets waar de directie tot nog toe onduidelijk over bleef gezien de nakende integratie van Proximus in Belgacom. Belgacom zal hier dus bij de harmonisatie van loon- en arbeidsvoorwaarden rekening mee moeten houden", aldus vakbondsman Robert Veekman (LBC).

"In het PV wordt de Proximus-directie ook aangemaand de onderhandelingen te starten over het tijdskrediet, de tewerkstelling van tijdelijken en oudere werknemers. Tot nog toe werd dit geweigerd omdat men van Belgacom geen mandaat had om hierover te onderhandelen. Voorts moet er volgens de voorzitster ook een oplossing gevonden worden voor de sectoraal voorziene loonsverhoging van de werknemers uit staff- en supportdiensten van Proximus die vorig jaar al geïntegreerd werden in Belgacom maar tot nog toe uit de boot vielen", aldus Veekman.

"Voor ons is het een heel spannend moment want als Belgacom zich van al deze aanbevelingen niets zou aantrekken dan weten we meteen wat de andere 2.500 medewerkers van de dochterondernemingen te wachten staat die zoals gepland vanaf begin 2010 in Belgacom geïntegreerd worden", aldus Robert Veekman. Hij is er ook niet te spreken over de intimidatie van de Proximus-directie die van het personeel een schriftelijke verklaring op eer eist of ze al dan niet betrokken waren bij de diverse personeelsacties in juli en augustus tegen de ecocheque.

Bron: Belga

De vakbonden van Belgacomdochter Proximus hebben tijdens het verzoeningsoverleg met de directie over het actuele sociale conflict met betrekking tot de ecocheques naar eigen zeggen "enkele morele overwinningen" behaald. Dat omdat de voorzitster van het verzoeningsbureau in haar advies enkele zaken aanbeveelt die in de richting gaan van wat de vakbonden vroegen. Vraag is of Belgacom er rekening mee zal houden. Bij Proximus is al maanden ongenoegen over de eenzijdige beslissing van de directie om de voor 2009 voorziene loonsverhoging van 125 euro uit te betalen met een ecocheque. "Aan de ecocheque verandert er niets, maar in haar PV stelt de voorzitster wel dat dit voordeel voortaan deel uitmaakt van het loonpakket, iets waar de directie tot nog toe onduidelijk over bleef gezien de nakende integratie van Proximus in Belgacom. Belgacom zal hier dus bij de harmonisatie van loon- en arbeidsvoorwaarden rekening mee moeten houden", aldus vakbondsman Robert Veekman (LBC). "In het PV wordt de Proximus-directie ook aangemaand de onderhandelingen te starten over het tijdskrediet, de tewerkstelling van tijdelijken en oudere werknemers. Tot nog toe werd dit geweigerd omdat men van Belgacom geen mandaat had om hierover te onderhandelen. Voorts moet er volgens de voorzitster ook een oplossing gevonden worden voor de sectoraal voorziene loonsverhoging van de werknemers uit staff- en supportdiensten van Proximus die vorig jaar al geïntegreerd werden in Belgacom maar tot nog toe uit de boot vielen", aldus Veekman. "Voor ons is het een heel spannend moment want als Belgacom zich van al deze aanbevelingen niets zou aantrekken dan weten we meteen wat de andere 2.500 medewerkers van de dochterondernemingen te wachten staat die zoals gepland vanaf begin 2010 in Belgacom geïntegreerd worden", aldus Robert Veekman. Hij is er ook niet te spreken over de intimidatie van de Proximus-directie die van het personeel een schriftelijke verklaring op eer eist of ze al dan niet betrokken waren bij de diverse personeelsacties in juli en augustus tegen de ecocheque. Bron: Belga