Het gemeenschappelijk vakbondsfront bij Proximus is niet te spreken over de aankondiging die de directie maandagavond deed dat ze de informatie- en consultatiefase over de integratie in Belgacom eenzijdig afrondt.

De vakbonden willen hierover een gesprek met federaal minister van Sociale Zaken Laurette Onkelinx (PS). Belgacom maakte op 31 juli bekend dat het zijn 100 procent dochters Proximus, Telindus en Skynet tegen 1 januari volledig wil integreren.

"We kregen vorige week een document waarin de directie een reeks garanties biedt aan het personeel. Wij wilden dit in een volgende ondernemingsraad bespreken met de overheidsvakbonden van Belgacom om na te gaan waar er eventueel nog knelpunten zijn. Zij hebben immers de onderhandelingen hierover gevoerd. Dit werd echter geweigerd. Aan de tekst kan niet meer worden geraakt", aldus vakbondssecretaris Robert Veekman (LBC-NVK).

Half oktober zullen de vakbonden van de filialen overleggen over een gezamenlijk standpunt. "Wij vinden dat de inhoud van dat garantieplan ook op het niveau van de filialen besproken zou moeten kunnen worden, maar dat wordt geweigerd", aldus Veekman.

Bij de integratie in Belgacom zijn 2.000 personeelsleden van Proximus betrokken, 500 van Telindus en een 70-tal van Skynet.

Bron: Belga

Het gemeenschappelijk vakbondsfront bij Proximus is niet te spreken over de aankondiging die de directie maandagavond deed dat ze de informatie- en consultatiefase over de integratie in Belgacom eenzijdig afrondt. De vakbonden willen hierover een gesprek met federaal minister van Sociale Zaken Laurette Onkelinx (PS). Belgacom maakte op 31 juli bekend dat het zijn 100 procent dochters Proximus, Telindus en Skynet tegen 1 januari volledig wil integreren. "We kregen vorige week een document waarin de directie een reeks garanties biedt aan het personeel. Wij wilden dit in een volgende ondernemingsraad bespreken met de overheidsvakbonden van Belgacom om na te gaan waar er eventueel nog knelpunten zijn. Zij hebben immers de onderhandelingen hierover gevoerd. Dit werd echter geweigerd. Aan de tekst kan niet meer worden geraakt", aldus vakbondssecretaris Robert Veekman (LBC-NVK). Half oktober zullen de vakbonden van de filialen overleggen over een gezamenlijk standpunt. "Wij vinden dat de inhoud van dat garantieplan ook op het niveau van de filialen besproken zou moeten kunnen worden, maar dat wordt geweigerd", aldus Veekman. Bij de integratie in Belgacom zijn 2.000 personeelsleden van Proximus betrokken, 500 van Telindus en een 70-tal van Skynet. Bron: Belga