Nu het nieuws over de ontslagen bij HP en EDS België bekend en bevestigd is, klinken er al bezorgde stemmen bij de vakbonden over de strategie die HP wil hanteren.

Dat er de komende 2 jaar 300 mensen zullen verdwijnen bij EDS en 24 bij HP [is nu officieel]. Maar Data News vernam in vakbondskringen nog meer details.

Zo zou het leeuwendeel (200 à 250 mensen) van de 300 ontslagen bij EDS in de afdeling ITO/BPO gebeuren. Bij EDS is dat een groep van 700 à 750 werknemers. Een derde daarvan zou dus getroffen zijn door de herstructurering. In diezelfde afdelingen bij HP zouden 15 à 20 jobs verdwijnen. Vervolgens zouden de overige 300 HP'ers van die afdelingen bij hun ITO/BPO-collega's van EDS worden gevoegd.

"Een bedenkelijke strategie", klinkt het bij de bonden. "Hoe kan je nu een team vormen met enerzijds een zwaar getroffen ploeg en anderzijds een nauwelijks getroffen groep? Op zich is de bedrijfsstrategie van HP niet onze zaak. Maar de kans op ontevredenheid bij de werknemers is erg groot en dat is wel onze zaak."

"Bovendien is EDS België een van de best draaiende filialen van EDS, waar de werkdruk hoog ligt en er voldoende winstgevende contracten zijn. Als je in die teams dan toch mensen ontslaat, is dat om problemen vragen. En voor de klanten is het ook niet echt goed nieuws."

EDS meldt dat het om de afdeling ITO/BPO gaat.

Nu het nieuws over de ontslagen bij HP en EDS België bekend en bevestigd is, klinken er al bezorgde stemmen bij de vakbonden over de strategie die HP wil hanteren. Dat er de komende 2 jaar 300 mensen zullen verdwijnen bij EDS en 24 bij HP [is nu officieel]. Maar Data News vernam in vakbondskringen nog meer details. Zo zou het leeuwendeel (200 à 250 mensen) van de 300 ontslagen bij EDS in de afdeling ITO/BPO gebeuren. Bij EDS is dat een groep van 700 à 750 werknemers. Een derde daarvan zou dus getroffen zijn door de herstructurering. In diezelfde afdelingen bij HP zouden 15 à 20 jobs verdwijnen. Vervolgens zouden de overige 300 HP'ers van die afdelingen bij hun ITO/BPO-collega's van EDS worden gevoegd. "Een bedenkelijke strategie", klinkt het bij de bonden. "Hoe kan je nu een team vormen met enerzijds een zwaar getroffen ploeg en anderzijds een nauwelijks getroffen groep? Op zich is de bedrijfsstrategie van HP niet onze zaak. Maar de kans op ontevredenheid bij de werknemers is erg groot en dat is wel onze zaak." "Bovendien is EDS België een van de best draaiende filialen van EDS, waar de werkdruk hoog ligt en er voldoende winstgevende contracten zijn. Als je in die teams dan toch mensen ontslaat, is dat om problemen vragen. En voor de klanten is het ook niet echt goed nieuws." EDS meldt dat het om de afdeling ITO/BPO gaat.