Toen we Ordina ceo Hans Vets vroegen hoe de samenwerking liep met de Indische KBC-dochter ValueSource, bleek Vets net een gesprek met KBC cio Carl Tilkin-Franssens achter de rug te hebben. Toeval allicht.

Want precies een jaar geleden kondigden beiden aan dat Ordina de diensten van het Indische software-ontwikkelingscentrum in Chennai, het vroegere Madras, zou vermarkten. Het zou in de eerste plaats om .Net applicaties gaan. "We hebben het in 2008 zeer goed gedaan. We zijn goed gestart met projecten bij Belgacom en Acerta en ook wat interne projecten bij de KBC." Hans Vets geeft toe dat de verwachting om een tiental nieuwe klanten aan te trekken wat te hoog gegrepen was, maar we hebben er toch een drietal nieuwe kunnen aantrekken. Alles samen gaat het om een omzet van 1 miljoen euro." Voor Ordina, dat zijn omzet in 2008, inclusief de overname, met liefst 43 procent zag stijgen tot zo'n 83 miljoen euro, is dat nog geen enorm bedrag. "Maar 2008 was dan ook het beste jaar in onze geschiedenis," aldus Hans Vets.

ValueSource telt nog steeds zo'n 250 tot 300 medewerkers. Ordina maakt inmiddels ook gebruik van Java-diensten. Alles samen gaat het om een tiental werknemers van ValueSource. "Die hebben we volledig kunnen integreren in onze projecten. Dat is goed gelukt. In piekmomenten kunnen we op meer mensen beroep doen. " Voor 2009 verwacht Hans Vets een stabilisatie van de offshorediensten. "De economie zit even niet mee, hoewel iedereen volgens mij wacht op een positief signaal om opnieuw te investeren." Ordina kijkt ook uit naar nearshore mogelijkheden in landen zoals Tsjechië of Bulgarije. De samenwerking met Cognizant en Wipro is vandaag op een lager pitje gezet. "In België hebben we, in tegenstelling tot Nederland, weinig grote outsourcingcontracten. Het is hier allemaal meer 'gesaucissioneerd', in kleinere projecten onderverdeeld."

Ordina heeft in ons land zowat 150 klanten, waaronder KBC, Arcelor, Electrabel en Janssen Pharmaceutica. Het contract met ValueSource gaat in een eerste fase over drie jaar, maar is vrij open. Van de geplande SAP-applicaties komt voorlopig weinig in huis, "omdat dit toch een erg dure investering is. Voorlopig gaan wij ook niet verder offshoren in dit segment. We bieden liever werk aan onze eigen mensen."

Toen we Ordina ceo Hans Vets vroegen hoe de samenwerking liep met de Indische KBC-dochter ValueSource, bleek Vets net een gesprek met KBC cio Carl Tilkin-Franssens achter de rug te hebben. Toeval allicht. Want precies een jaar geleden kondigden beiden aan dat Ordina de diensten van het Indische software-ontwikkelingscentrum in Chennai, het vroegere Madras, zou vermarkten. Het zou in de eerste plaats om .Net applicaties gaan. "We hebben het in 2008 zeer goed gedaan. We zijn goed gestart met projecten bij Belgacom en Acerta en ook wat interne projecten bij de KBC." Hans Vets geeft toe dat de verwachting om een tiental nieuwe klanten aan te trekken wat te hoog gegrepen was, maar we hebben er toch een drietal nieuwe kunnen aantrekken. Alles samen gaat het om een omzet van 1 miljoen euro." Voor Ordina, dat zijn omzet in 2008, inclusief de overname, met liefst 43 procent zag stijgen tot zo'n 83 miljoen euro, is dat nog geen enorm bedrag. "Maar 2008 was dan ook het beste jaar in onze geschiedenis," aldus Hans Vets. ValueSource telt nog steeds zo'n 250 tot 300 medewerkers. Ordina maakt inmiddels ook gebruik van Java-diensten. Alles samen gaat het om een tiental werknemers van ValueSource. "Die hebben we volledig kunnen integreren in onze projecten. Dat is goed gelukt. In piekmomenten kunnen we op meer mensen beroep doen. " Voor 2009 verwacht Hans Vets een stabilisatie van de offshorediensten. "De economie zit even niet mee, hoewel iedereen volgens mij wacht op een positief signaal om opnieuw te investeren." Ordina kijkt ook uit naar nearshore mogelijkheden in landen zoals Tsjechië of Bulgarije. De samenwerking met Cognizant en Wipro is vandaag op een lager pitje gezet. "In België hebben we, in tegenstelling tot Nederland, weinig grote outsourcingcontracten. Het is hier allemaal meer 'gesaucissioneerd', in kleinere projecten onderverdeeld." Ordina heeft in ons land zowat 150 klanten, waaronder KBC, Arcelor, Electrabel en Janssen Pharmaceutica. Het contract met ValueSource gaat in een eerste fase over drie jaar, maar is vrij open. Van de geplande SAP-applicaties komt voorlopig weinig in huis, "omdat dit toch een erg dure investering is. Voorlopig gaan wij ook niet verder offshoren in dit segment. We bieden liever werk aan onze eigen mensen."