Sinds een week is Pokémon Go uit, een smartphonespel dat je virtuele Pokémon laat jagen in de echte wereld. Het spel is nu al razend populair en laat Nintendo financieel hoge toppen scheren, maar zorgde ook voor enkele bizarre incidenten. Zo arresteerde de politie in de Amerikaanse staat Missouri vier overvallers die de app gebruikten om hun acties te plannen. De daders, allemaal tussen de 16 en 18 jaar, zochten locaties uit waar spelers een baken plaatsten en die dus veel spelers aantrekken.

Het game laat zijn spelers ook onverwachte ontdekkingen doen. Een speelster uit de Amerikaanse staat Wyoming vond in een rivier in haar buurt een lijk, terwijl ze naar een water-Pokémon op zoek was. De Amerikaan Boon Sheridan, die in een oude kerk woont, krijgt dan weer zelf regelmatig Pokémonvangers over de vloer. De app herkent zijn huis nog steeds als een kerk en dus een openbare plaats.

Daarnaast delen heel wat spelers via het bekende geekforum Reddit hun valpartijen, vaak met botbreuken tot gevolg. De oorzaak? De constante blik op het smartphonescherm, op jacht naar virtuele Pokémon. (JVL)

In België is Pokémon Go (nog) niet beschikbaar. Wil je toch zelf ongelukken vermijden? Lees de juridische FAQ over Pokémon Go door expert internetrecht Matthias Dobbelaere-Welvaert.

Sinds een week is Pokémon Go uit, een smartphonespel dat je virtuele Pokémon laat jagen in de echte wereld. Het spel is nu al razend populair en laat Nintendo financieel hoge toppen scheren, maar zorgde ook voor enkele bizarre incidenten. Zo arresteerde de politie in de Amerikaanse staat Missouri vier overvallers die de app gebruikten om hun acties te plannen. De daders, allemaal tussen de 16 en 18 jaar, zochten locaties uit waar spelers een baken plaatsten en die dus veel spelers aantrekken. Het game laat zijn spelers ook onverwachte ontdekkingen doen. Een speelster uit de Amerikaanse staat Wyoming vond in een rivier in haar buurt een lijk, terwijl ze naar een water-Pokémon op zoek was. De Amerikaan Boon Sheridan, die in een oude kerk woont, krijgt dan weer zelf regelmatig Pokémonvangers over de vloer. De app herkent zijn huis nog steeds als een kerk en dus een openbare plaats. Daarnaast delen heel wat spelers via het bekende geekforum Reddit hun valpartijen, vaak met botbreuken tot gevolg. De oorzaak? De constante blik op het smartphonescherm, op jacht naar virtuele Pokémon. (JVL)