Van de draagbare computer tot een drone: dit zijn de beste gadgets van 20 jaar geleden

Van de draagbare computer tot een drone: dit zijn de beste gadgets van 20 jaar geleden
© Networkworld

Computer verslaat mens © Networkworld

Wereldkampioen schaken, Garry Kasparov, heeft het moeilijk tegen een Pentium computer in tv -studio in Keulen. Een jaar eerder verloor hij van een computer in München - de PC zou gewonnen hebben door een bug in de software.

Draagbare computer © Networkworld

IBM kwam in '95 met de ThinkPad portable computer, bijgenaamd de 'Butterfly' omdat het toetsenbord zich mechanisch uitvouwde bij gebruik.

Windows © Networkworld

Een icoon van de jaren '90 is Windows 95, de eerste 32 bitconsumentenversie van Microsofts besturingssysteem. De introductie kon in Singapore op groot onthaal rekenen; het was flink aanschuiven om middernacht bij de lancering in augustus 1995.

Muziek op internet © Networkworld

Dave Rowntree (L), de drummer van Blur, zit samen met de presentator Steve Lamacq, radio-dj bij Radio in Groot-Britannië, in het eerste internetcafé in Europa. Radio 1 maakte daar vandaan een liveshow met sounds bites en samples die door gebruikers online gezet waren.

Kleine camera © Networkworld

Deze door Ricoh ontwikkelde camera was 's werelds eerste multimedia camera. Hij kon bewegend beeld vastleggen mét geluid en woog 255 gram. Goedkoop was hij niet, hij kostte ongeveer 1.500 dollar.

Drone voor hij hip werd © Networkworld

Voordat drones breed opgepikt warden door de consument, was tv-zender CBS al actief met een videodrone. Hier vliegt hij over pits bij de Daytona 500. De kleine afstand bestuurbare helikopter is uitgerust met een tv-camera, om een andere blik op de race te werpen.