Van diefstal verdachte ex-topman weg bij Uber

30/05/17 om 22:34 - Bijgewerkt om 22:34

Bron: Belga

Uber heeft een oud-bestuurder ontslagen die beschuldigd wordt van diefstal van bedrijfsgegevens bij zijn vorige werkgever. Dat maakte het technologiebedrijf achter de gelijknamige taxi-app dinsdag bekend.

Van diefstal verdachte ex-topman weg bij Uber

Waar vervoersbedrijf Uber op weerstand botst, probeert het de smartphones van wetshandhavers te identificeren en hen daarom om de tuin te leiden © REUTERS

De medewerker, Anthony Levandowski, zou vertrouwelijke informatie over technologie voor zelfrijdende auto's gestolen hebben van Waymo, een zusteronderneming van Google-moederconcern Alphabet. Hij zou die informatie gebruikt hebben om met een eigen start-up verder te werken aan een zelfrijdende auto. Dat bedrijfje werd vorig jaar overgenomen door Uber.

Nadat Waymo onlangs Uber voor de rechter had gesleept, werd Levandowski al ontheven van zijn bestuursfunctie. Hij kreeg het dringende verzoek mee te werken aan het justitiële onderzoek. Omdat hij daar tot dusver geen gehoor heeft gegeven, heeft Uber nu definitief afscheid van hem genomen.

Onze partners