De omzet van de Nederlandse muziekindustrie was in 2019 ruim 206,8 miljoen euro. Dat is 13,2 procent meer dan het jaar ervoor. Volgens de NVPI - branchevereniging van de entertainmentindustrie in Nederland - gaat het om de sterkste omzetgroei in vijf jaar.

Succesnummers van Nederlandse bodem waren vorig jaar Frenna met het album Francis en de single Hij is van mij van Kris Kross Amsterdam met Maan, Tabitha en Bizzey. Ook Marco Borsato, Armin van Buuren en Davina Michelle, Snelle, Boef, Lil' Kleine en Duncan Laurence scoorden goed. Op internationaal vlak deden artiesten als Billie Eilish, Ed Sheeran, Post Malone, Lewis Capaldi en Tones and I het prima.

De verkoop van lp's, die eerder een flinke stijging doormaakte, daalde afgelopen jaar met 1,3 procent.

De omzet van de Nederlandse muziekindustrie was in 2019 ruim 206,8 miljoen euro. Dat is 13,2 procent meer dan het jaar ervoor. Volgens de NVPI - branchevereniging van de entertainmentindustrie in Nederland - gaat het om de sterkste omzetgroei in vijf jaar.Succesnummers van Nederlandse bodem waren vorig jaar Frenna met het album Francis en de single Hij is van mij van Kris Kross Amsterdam met Maan, Tabitha en Bizzey. Ook Marco Borsato, Armin van Buuren en Davina Michelle, Snelle, Boef, Lil' Kleine en Duncan Laurence scoorden goed. Op internationaal vlak deden artiesten als Billie Eilish, Ed Sheeran, Post Malone, Lewis Capaldi en Tones and I het prima.De verkoop van lp's, die eerder een flinke stijging doormaakte, daalde afgelopen jaar met 1,3 procent.