Nadat het een paar maanden geleden het haast volledige kapitaal van de joint venture Fujitsu Siemens Computers overnam van Siemens, positioneert Fujitsu zich vandaag nog uitsluitend als een infrastructuurleverancier die voluit Fujitsu Technology Services zal heten.

Binnen de Siemens groep stelde it nog slechts een erg bescheiden deel van de omzet voor (5 miljard euro op een totaalcijfer van 60 miljard). Fujitsu is 's werelds derde it-leverancier (50 miljard dollar).

Fujitsu TS focust voortaan op infrastructuurtechnologie, -oplossingen en -diensten inclusief middleware-oplossingen, terwijl Fujitsu Services zich toelegt op applicatie- en outsourcingdiensten (integratie is voorlopig niet voorzien). Ook wordt het gecentraliseerde organisatiemodel vervangen door clusters.

België, dat deel uitmaakt van de regio West- en Zuid-Europa (Benelux, Frankrijk, Italië, Portugal en Spanje), haalt met 350 medewerkers een omzet van om en bij de 350 miljoen euro. Het is de bedoeling dat Fujitsu TS zich tussen dit en drie jaar in de absolute top van x86-serverleveranciers hijst, wat betekent dat de groep internationaal 500.000 servers moet slijten en ook België het onderste uit de kan moet halen (vandaag 9% marktaandeel). De markt van goedkope pc's (-500 euro) wordt opgegeven maar in het mainframesegment zullen de inspanningen worden opgevoerd. Er moeten ook meer partnerships komen met grote integratoren als Atos of Accenture. "Wij zouden in België toch lichtjes moeten stijgen ofschoon de impact van entry-level pc's hier minder groot zal zijn," oordeel Pierfilippo Roggero, senior vice-president Southern & Western Europe.

Nadat het een paar maanden geleden het haast volledige kapitaal van de joint venture Fujitsu Siemens Computers overnam van Siemens, positioneert Fujitsu zich vandaag nog uitsluitend als een infrastructuurleverancier die voluit Fujitsu Technology Services zal heten. Binnen de Siemens groep stelde it nog slechts een erg bescheiden deel van de omzet voor (5 miljard euro op een totaalcijfer van 60 miljard). Fujitsu is 's werelds derde it-leverancier (50 miljard dollar). Fujitsu TS focust voortaan op infrastructuurtechnologie, -oplossingen en -diensten inclusief middleware-oplossingen, terwijl Fujitsu Services zich toelegt op applicatie- en outsourcingdiensten (integratie is voorlopig niet voorzien). Ook wordt het gecentraliseerde organisatiemodel vervangen door clusters. België, dat deel uitmaakt van de regio West- en Zuid-Europa (Benelux, Frankrijk, Italië, Portugal en Spanje), haalt met 350 medewerkers een omzet van om en bij de 350 miljoen euro. Het is de bedoeling dat Fujitsu TS zich tussen dit en drie jaar in de absolute top van x86-serverleveranciers hijst, wat betekent dat de groep internationaal 500.000 servers moet slijten en ook België het onderste uit de kan moet halen (vandaag 9% marktaandeel). De markt van goedkope pc's (-500 euro) wordt opgegeven maar in het mainframesegment zullen de inspanningen worden opgevoerd. Er moeten ook meer partnerships komen met grote integratoren als Atos of Accenture. "Wij zouden in België toch lichtjes moeten stijgen ofschoon de impact van entry-level pc's hier minder groot zal zijn," oordeel Pierfilippo Roggero, senior vice-president Southern & Western Europe.