Het gaat om de eerste volledig elektrische autocar voor de amerikaanse markt. De CX45E heeft een bereik van meer dan driehonderd kilometer en moet dienen voor woon-werkverkeer. De eerste modellen komen tegen 2019 op de Amerikaanse markt.

Van Hool is een Belgische busbouwer met hoofdzetel in het Antwerpse Koningshooikt. De productie van de voertuigen gebeurt in het Macedonische Skopje. Later wil het bedrijf ook de kortere CX35E aanbieden in de VS.

De bussen moeten niet enkel milieuvriendelijker maar ook stiller worden dan de huidige generatie dieselbussen. De voertuigen worden uitgerust met E2 batterij-technologie van Proterra. De verkoop, distributie en na-verkoop in de VS wordt verzorgd door ABC Companies waarmee het bedrijf vandaag al samenwerkt.

Het gaat om de eerste volledig elektrische autocar voor de amerikaanse markt. De CX45E heeft een bereik van meer dan driehonderd kilometer en moet dienen voor woon-werkverkeer. De eerste modellen komen tegen 2019 op de Amerikaanse markt.Van Hool is een Belgische busbouwer met hoofdzetel in het Antwerpse Koningshooikt. De productie van de voertuigen gebeurt in het Macedonische Skopje. Later wil het bedrijf ook de kortere CX35E aanbieden in de VS.De bussen moeten niet enkel milieuvriendelijker maar ook stiller worden dan de huidige generatie dieselbussen. De voertuigen worden uitgerust met E2 batterij-technologie van Proterra. De verkoop, distributie en na-verkoop in de VS wordt verzorgd door ABC Companies waarmee het bedrijf vandaag al samenwerkt.