Minister Vincent van Quickenborne (Open VLD) pleit voor de uitbreiding van Telenet naar Wallonië. Dat zou kunnen na een consolidatie met de Waalse kabeloperator Tecteo. Volgens de minister moet één en ander de concurrentie bevorderen.

Nog opmerkelijk is het pleidooi van de minister om ook smartphones zoals de iPhone mee te nemen in het 'Internet voor iedereen' programma. Naast desktops, laptops en netbooks zouden dan ook smartphones zonder btw kunnen verkocht worden in een pakket met internetverbinding. De btw zou afgetrokken kunnen worden via de belastingsbrief.

De procedure voor een 4de gsm-licentie wordt pas verwacht in september. Van Quickenborne liet zich niet uit het lood slaan door opmerkingen van Belgacom-CEO Didier Bellens, die onlangs nog vertelde dat een vierde gsm-licentie op weinig belangstelling zal kunnen rekenen.

"Natuurlijk hebben ze niet graag dat er een nieuwe speler bijkomt", aldus de minister op een persconferentie, "maar op die manier kunnen de tarieven wel verder verlaagd worden."

Minister Vincent van Quickenborne (Open VLD) pleit voor de uitbreiding van Telenet naar Wallonië. Dat zou kunnen na een consolidatie met de Waalse kabeloperator Tecteo. Volgens de minister moet één en ander de concurrentie bevorderen. Nog opmerkelijk is het pleidooi van de minister om ook smartphones zoals de iPhone mee te nemen in het 'Internet voor iedereen' programma. Naast desktops, laptops en netbooks zouden dan ook smartphones zonder btw kunnen verkocht worden in een pakket met internetverbinding. De btw zou afgetrokken kunnen worden via de belastingsbrief. De procedure voor een 4de gsm-licentie wordt pas verwacht in september. Van Quickenborne liet zich niet uit het lood slaan door opmerkingen van Belgacom-CEO Didier Bellens, die onlangs nog vertelde dat een vierde gsm-licentie op weinig belangstelling zal kunnen rekenen. "Natuurlijk hebben ze niet graag dat er een nieuwe speler bijkomt", aldus de minister op een persconferentie, "maar op die manier kunnen de tarieven wel verder verlaagd worden."