Hij doet dat nadat zijn partijgenoot, staatssecretaris voor Sociale Fraude Bart Tommelein, in het VTM Nieuws aankondigde dat een kwart van de klassieke taxi's in het zwart werken.

Van Quickenborne wijst erop dat Uber enkel elektronische betalingen aanvaardt en bereid is alle betalingen aan de fiscus door te geven. "De politiek moet nu kleur bekennen. Vlaanderen en Brussel moeten Uber toelaten. Uber heeft bewezen een goede alternatieve dienstverlening aan te bieden", stelt het Open Vld-Kamerlid.

Zondag kondigde staatssecretaris Tommelein aan hij het gesprek gaat opstarten met Uber over het doorspelen van gegevens aan de fiscus en de sociale zekerheid.

Uber moest afgelopen najaar in ons land stoppen met Uberpop na een klacht van Taxis Verts dat de dienst beticht van concurrentievervalsing. De rechter volgde hen en legde uber een dwangsom van 10.000 euro per dag op. UberX, de duurdere taxidienst die wel met professionele chauffeurs werkt, blijft wel bestaan. (Belga/PVL)

Hij doet dat nadat zijn partijgenoot, staatssecretaris voor Sociale Fraude Bart Tommelein, in het VTM Nieuws aankondigde dat een kwart van de klassieke taxi's in het zwart werken.Van Quickenborne wijst erop dat Uber enkel elektronische betalingen aanvaardt en bereid is alle betalingen aan de fiscus door te geven. "De politiek moet nu kleur bekennen. Vlaanderen en Brussel moeten Uber toelaten. Uber heeft bewezen een goede alternatieve dienstverlening aan te bieden", stelt het Open Vld-Kamerlid.Zondag kondigde staatssecretaris Tommelein aan hij het gesprek gaat opstarten met Uber over het doorspelen van gegevens aan de fiscus en de sociale zekerheid.Uber moest afgelopen najaar in ons land stoppen met Uberpop na een klacht van Taxis Verts dat de dienst beticht van concurrentievervalsing. De rechter volgde hen en legde uber een dwangsom van 10.000 euro per dag op. UberX, de duurdere taxidienst die wel met professionele chauffeurs werkt, blijft wel bestaan. (Belga/PVL)