Na een jaar studiewerk hebben de stad en De Lijn uitgemaakt dat de zelfrijdende shuttles haalbaar zijn. Na een testjaar zullen de eerste reizigers er zich in 2021 mee kunnen verplaatsen. Het gaat om 25 shuttles voor telkens 20 reizigers.

"Deze voertuigen vervangen buslijn 31L", zegt Antwerps mobiliteitsschepen Koen Kennis (N-VA). "Tijdens de spits is er om de drie minuten een shuttle. Met de bus is dat nu om de vijftien minuten. Het gaat hier om shuttles die zich tussen het gewone verkeer verplaatsen. Ze krijgen net zoals een bus wel een shuttlebaan, waar ook ander verkeer kan rijden."

Volgens Gazet van Antwerpen zullen de busjes ook van hun traject kunnen afwijken om iemand op te halen. Om de busjes op te roepen, zouden reizigers op een knop kunnen duwen in een bushokje.

In Brussel gaat de MIVB volgend jaar al twee zelfrijdende busjes uittesten.

Na een jaar studiewerk hebben de stad en De Lijn uitgemaakt dat de zelfrijdende shuttles haalbaar zijn. Na een testjaar zullen de eerste reizigers er zich in 2021 mee kunnen verplaatsen. Het gaat om 25 shuttles voor telkens 20 reizigers. "Deze voertuigen vervangen buslijn 31L", zegt Antwerps mobiliteitsschepen Koen Kennis (N-VA). "Tijdens de spits is er om de drie minuten een shuttle. Met de bus is dat nu om de vijftien minuten. Het gaat hier om shuttles die zich tussen het gewone verkeer verplaatsen. Ze krijgen net zoals een bus wel een shuttlebaan, waar ook ander verkeer kan rijden." Volgens Gazet van Antwerpen zullen de busjes ook van hun traject kunnen afwijken om iemand op te halen. Om de busjes op te roepen, zouden reizigers op een knop kunnen duwen in een bushokje. In Brussel gaat de MIVB volgend jaar al twee zelfrijdende busjes uittesten.