Voortaan is het mogelijk om .eu domeinnamen in andere dan de Latijnse karakters te registreren. Dat komt omdat Eurid, de beheerder van het Europese top level domein .eu, nu ook Internationalised Domain Names (IDN's) ondersteunt.

Eén en ander wil zeggen dat een .eu-domeinnaam vanaf vandaag ook beschikbaar zal zijn in de schrifturen gebruikt door Bulgaren, Grieken en Cyprioten. Ook speciale tekens in talen zoals het Tsjechisch en het Litouws worden toegevoegd.

Tot gisteren konden domeinnamen geregistreerd onder het .eu top level domein enkel Romeinse ASCII-karakters bevatten, dus a tot z, en 0 tot 9. Nu is het ook mogelijk om non-ASCII tekens te registreren met onder meer 'à', '?', 'ä', 'ψ' of '?'.

Kunnen registreren in de eigen taal en in het eigen alfabet is niet onbelangrijk. Een land als Bulgarije bijvoorbeeld, telt vandaag het laagste aantal .eu registraties van de hele Europese Unie (ongeveer 10.000). Verwacht wordt dat de nieuwe regels de aantrekkingskracht van .eu in dergelijke landen stelselmatig zal vergroten.

[www.eurid.eu]

Voortaan is het mogelijk om .eu domeinnamen in andere dan de Latijnse karakters te registreren. Dat komt omdat Eurid, de beheerder van het Europese top level domein .eu, nu ook Internationalised Domain Names (IDN's) ondersteunt. Eén en ander wil zeggen dat een .eu-domeinnaam vanaf vandaag ook beschikbaar zal zijn in de schrifturen gebruikt door Bulgaren, Grieken en Cyprioten. Ook speciale tekens in talen zoals het Tsjechisch en het Litouws worden toegevoegd. Tot gisteren konden domeinnamen geregistreerd onder het .eu top level domein enkel Romeinse ASCII-karakters bevatten, dus a tot z, en 0 tot 9. Nu is het ook mogelijk om non-ASCII tekens te registreren met onder meer 'à', '?', 'ä', 'ψ' of '?'. Kunnen registreren in de eigen taal en in het eigen alfabet is niet onbelangrijk. Een land als Bulgarije bijvoorbeeld, telt vandaag het laagste aantal .eu registraties van de hele Europese Unie (ongeveer 10.000). Verwacht wordt dat de nieuwe regels de aantrekkingskracht van .eu in dergelijke landen stelselmatig zal vergroten. [www.eurid.eu]