Het is traditie dat Apple begin september een eigen evenement organiseert waarbij het nieuwe iPhones toont aan de buitenwereld. Vanavond om 19 uur Belgische tijd is het zover en kunt u live meekijken op Apple's website.

iPhone 7 & iPhone 7 Plus

Apple heeft de gewoonte om iedere twee jaar een nieuwe iPhone te lanceren. Vorig jaar werd de iPhone 6S gepresenteerd, wat betekent dat we nu de iPhone 7 kunnen verwachten. Toch zal Apple vermoedelijk met een stijlbreuk komen: de veranderingen tegenover de eerdere toestellen zijn subtieler. Want een nieuwe nummer betekent doorgaans een nieuw design, terwijl Apple dit keer voort zal borduren op het uiterlijk van de iPhone 6.

De veranderingen zullen in de camera zitten (de Plus krijgt er wellicht twee), de antennelijnen zijn beter weggewerkt en het goedkoopste model springt van 16GB naar 32GB opslag.

De interessantste vernieuwing zit hem juist in hetgeen dat er ontbreekt: een hoofdtelefoonaansluiting. Veel gebruikers zullen daar - zeker in eerste instantie - niet blij mee zijn. Muziek moet er met toestel via de Lightning-poort of Bluetooth geluisterd worden.

Apple Watch 2

De eerste Apple Watch werd bijna op de kop af twee jaar geleden aangekondigd. Sindsdien is de software van de smartwatch wel aangepast, maar van binnen is hij nog altijd hetzelfde. Nu zal de hardware ook een update krijgen, al moeten we geen compleet nieuw design verwachten. De grootste veranderingen zullen ook hier intern plaatsvinden. Vermoedelijk krijgt hij GPS mee, zodat mensen die gaan lopen niet langer ook hun telefoon bij zich moeten hebben. Ook zou hij beter tegen water kunnen, een grotere batterij krijgen en een barometer bevatten. Hiermee gaat het toestel er op zijn voorganger vooruit, en is hij vergelijkbaar met de Gear S3 die Samsung vorige week op IFA presenteerde.

Software

Naast de aankondigingen van nieuwe hardware, zal er op het gebied van software ook wat gaan veranderen. De iPhone 7 zal uit de doos op iOS 10 draaien, wat betekent dat de iPhone 6s en de toestellen hiervoor binnenkort ook kunnen updaten naar het nieuwe besturingssysteem. Widgets zullen binnen iOS 10 een prominentere rol gaan spelen en de eigen apps als iMessage, Foto's en Appel Music worden flink vernieuwd.

Voor de Apple Watch kunnen we een update verwachten in de vorm van watchOS3 en de Apple TV krijgt tvOS 10. Beide updates zullen wat sneller zijn dan de voorgangers, maar ondergaan geen grootste veranderingen.

Het is traditie dat Apple begin september een eigen evenement organiseert waarbij het nieuwe iPhones toont aan de buitenwereld. Vanavond om 19 uur Belgische tijd is het zover en kunt u live meekijken op Apple's website.iPhone 7 & iPhone 7 PlusApple heeft de gewoonte om iedere twee jaar een nieuwe iPhone te lanceren. Vorig jaar werd de iPhone 6S gepresenteerd, wat betekent dat we nu de iPhone 7 kunnen verwachten. Toch zal Apple vermoedelijk met een stijlbreuk komen: de veranderingen tegenover de eerdere toestellen zijn subtieler. Want een nieuwe nummer betekent doorgaans een nieuw design, terwijl Apple dit keer voort zal borduren op het uiterlijk van de iPhone 6. De veranderingen zullen in de camera zitten (de Plus krijgt er wellicht twee), de antennelijnen zijn beter weggewerkt en het goedkoopste model springt van 16GB naar 32GB opslag. De interessantste vernieuwing zit hem juist in hetgeen dat er ontbreekt: een hoofdtelefoonaansluiting. Veel gebruikers zullen daar - zeker in eerste instantie - niet blij mee zijn. Muziek moet er met toestel via de Lightning-poort of Bluetooth geluisterd worden. Apple Watch 2De eerste Apple Watch werd bijna op de kop af twee jaar geleden aangekondigd. Sindsdien is de software van de smartwatch wel aangepast, maar van binnen is hij nog altijd hetzelfde. Nu zal de hardware ook een update krijgen, al moeten we geen compleet nieuw design verwachten. De grootste veranderingen zullen ook hier intern plaatsvinden. Vermoedelijk krijgt hij GPS mee, zodat mensen die gaan lopen niet langer ook hun telefoon bij zich moeten hebben. Ook zou hij beter tegen water kunnen, een grotere batterij krijgen en een barometer bevatten. Hiermee gaat het toestel er op zijn voorganger vooruit, en is hij vergelijkbaar met de Gear S3 die Samsung vorige week op IFA presenteerde.SoftwareNaast de aankondigingen van nieuwe hardware, zal er op het gebied van software ook wat gaan veranderen. De iPhone 7 zal uit de doos op iOS 10 draaien, wat betekent dat de iPhone 6s en de toestellen hiervoor binnenkort ook kunnen updaten naar het nieuwe besturingssysteem. Widgets zullen binnen iOS 10 een prominentere rol gaan spelen en de eigen apps als iMessage, Foto's en Appel Music worden flink vernieuwd.Voor de Apple Watch kunnen we een update verwachten in de vorm van watchOS3 en de Apple TV krijgt tvOS 10. Beide updates zullen wat sneller zijn dan de voorgangers, maar ondergaan geen grootste veranderingen.