Veiligheidsexpert Vandeputte Safety gaat voortaan het glasvezelnetwerk van Syntigo gebruiken. Het contract loopt voor vijf jaar.

Het netwerk moet een hoge snelheid garanderen tussen de twee datacenters van Vandeputte in Boechout en Puurs. Naast het voorzien van een transfersnelheid van 1 gigabit per seconde gaat Syntigo ook een internetverbinding voor hoge capaciteit (100 Mbps) met automatische switch-over voorzien op beide sites.

Concreet wordt de gigabit ethernetverbinding voorzien via het DWDM-netwerk van Syntigo, ontdubbeld met een 100 Mbps back-upverbinding.

Vandeputte Safety bestaat uit 150 medewerkers in België, Nederland en Frankrijk. De afgelopen tien jaar had het bedrijf een contract met Belgacom, maar die wordt nu voor tenminste de komende vijf jaar vervangen door Syntigo. Belgacom en Syntigo waren ook de enige spelers die meedingden naar het contract. De waarde van de deal willen beide bedrijven liever niet bekendmaken.

Veiligheidsexpert Vandeputte Safety gaat voortaan het glasvezelnetwerk van Syntigo gebruiken. Het contract loopt voor vijf jaar. Het netwerk moet een hoge snelheid garanderen tussen de twee datacenters van Vandeputte in Boechout en Puurs. Naast het voorzien van een transfersnelheid van 1 gigabit per seconde gaat Syntigo ook een internetverbinding voor hoge capaciteit (100 Mbps) met automatische switch-over voorzien op beide sites. Concreet wordt de gigabit ethernetverbinding voorzien via het DWDM-netwerk van Syntigo, ontdubbeld met een 100 Mbps back-upverbinding. Vandeputte Safety bestaat uit 150 medewerkers in België, Nederland en Frankrijk. De afgelopen tien jaar had het bedrijf een contract met Belgacom, maar die wordt nu voor tenminste de komende vijf jaar vervangen door Syntigo. Belgacom en Syntigo waren ook de enige spelers die meedingden naar het contract. De waarde van de deal willen beide bedrijven liever niet bekendmaken.