Alfa & Ariss is de tweede Nederlandse overname van Vasco in een korte tijdspanne.

Na de 10 miljoen euro die securityspecialist Vasco op tafel legde voor de Nederlandse specialist in digitale handtekeningen en certificaten en identiteitsbeheer Diginotar, heeft Vasco nu 1 miljoen euro veil voor Alfa & Ariss (A&A). Dat bedrijf is gespecialiseerd in open identity & access management en gooit hoge ogen met het eigen authenticatieserverplatform OpenASelect. Vasco zal OpenASelect integreren in het eigen Digipass as a Service-platform.

Verder noemt Vasco de overname een versterking van de eigen enterprise security (channel) business en een uitbreiding van z'n r&d-mogelijkheden. Overigens heeft A&A sterke banden met het eerder overgenomen Diginotar. De authenticatiegateway van Diginotar is in nauwe samenwerking met A&A ontwikkeld.

Alfa & Ariss is de tweede Nederlandse overname van Vasco in een korte tijdspanne. Na de 10 miljoen euro die securityspecialist Vasco op tafel legde voor de Nederlandse specialist in digitale handtekeningen en certificaten en identiteitsbeheer Diginotar, heeft Vasco nu 1 miljoen euro veil voor Alfa & Ariss (A&A). Dat bedrijf is gespecialiseerd in open identity & access management en gooit hoge ogen met het eigen authenticatieserverplatform OpenASelect. Vasco zal OpenASelect integreren in het eigen Digipass as a Service-platform. Verder noemt Vasco de overname een versterking van de eigen enterprise security (channel) business en een uitbreiding van z'n r&d-mogelijkheden. Overigens heeft A&A sterke banden met het eerder overgenomen Diginotar. De authenticatiegateway van Diginotar is in nauwe samenwerking met A&A ontwikkeld.