Securitybedrijf Vasco ziet omzet en winst stijgen in 2011, dankzij sterke tweede jaarhelft.

Het Belgisch-Amerikaanse Vasco Data Security zag in 2011 zijn omzet stijgen tot 168,1 miljoen dollar (+56% ten opzichte van 2010) en de operationele winst tot 24,8 miljoen dollar (een verdubbeling), goed voor een nettowinst van 18,1 miljoen dollar. Die cijfers weerspiegelen een jaar dat in het bijzonder in de tweede helft een sterke groei kende (de nettowinst werd voor meer dan de helft in het vierde kwartaal geboekt).

Coo Jan Valcke schrijft dit succes onder meer toe aan het opstarten van een 'direct touch'-activiteit, waarbij klanten rechtstreeks werden gecontacteerd voor grotere projecten met hogere contractwaarde. Naast een sterke groei in Vasco's klassieke markt - de bancaire wereld - resulteerde dat ook in een stijging van de omzet met 45 procent voor de producten in grote bedrijven en nieuwe markten (zoals on-line gaming). Toegegeven, de nieuwe markten blijven wel wat achter op de verwachtingen qua omzet, maar ze bieden wel grotere marges, stelt Valcke.

Overigens ziet hij wel goede toekomstmogelijkheden voor onder meer de online gaming sector, dank zij een Digital Parallel Service (vanaf maart). Gebruikers kunnen daar gratis terecht, met het doel hen later over te halen naar betalende diensten. Het zelfde geldt voor het inbouwen van Digipass-functies in systemen (op basis van Intel- en ARM-processoren), die dan later kunnen worden geactiveerd.

Overigens heeft het Diginotar-débacle geen negatieve impact gehad, onder meer omdat het een recente acquisitie betrof die nog niet in de Vasco-producten was geïntegreerd en waarover meteen en volledig werd gecommuniceerd, aldus Valcke.

Securitybedrijf Vasco ziet omzet en winst stijgen in 2011, dankzij sterke tweede jaarhelft. Het Belgisch-Amerikaanse Vasco Data Security zag in 2011 zijn omzet stijgen tot 168,1 miljoen dollar (+56% ten opzichte van 2010) en de operationele winst tot 24,8 miljoen dollar (een verdubbeling), goed voor een nettowinst van 18,1 miljoen dollar. Die cijfers weerspiegelen een jaar dat in het bijzonder in de tweede helft een sterke groei kende (de nettowinst werd voor meer dan de helft in het vierde kwartaal geboekt). Coo Jan Valcke schrijft dit succes onder meer toe aan het opstarten van een 'direct touch'-activiteit, waarbij klanten rechtstreeks werden gecontacteerd voor grotere projecten met hogere contractwaarde. Naast een sterke groei in Vasco's klassieke markt - de bancaire wereld - resulteerde dat ook in een stijging van de omzet met 45 procent voor de producten in grote bedrijven en nieuwe markten (zoals on-line gaming). Toegegeven, de nieuwe markten blijven wel wat achter op de verwachtingen qua omzet, maar ze bieden wel grotere marges, stelt Valcke. Overigens ziet hij wel goede toekomstmogelijkheden voor onder meer de online gaming sector, dank zij een Digital Parallel Service (vanaf maart). Gebruikers kunnen daar gratis terecht, met het doel hen later over te halen naar betalende diensten. Het zelfde geldt voor het inbouwen van Digipass-functies in systemen (op basis van Intel- en ARM-processoren), die dan later kunnen worden geactiveerd. Overigens heeft het Diginotar-débacle geen negatieve impact gehad, onder meer omdat het een recente acquisitie betrof die nog niet in de Vasco-producten was geïntegreerd en waarover meteen en volledig werd gecommuniceerd, aldus Valcke.