De paus heeft aan Icann gevraagd om godsdienstgerelateerde TLD's uit het domeinnaamsysteem te weren. Het Vaticaan wees de organisatie op de gevaren die suffixen zoals .catholic, .anglican, .hindu of .islam met zich mee kunnen brengen.

In een brief geschreven door Monseigneur Carlo Maria Polvani, plaatst de Paus grote vraagtekens bij het feit dat Icann kan beslissen welke partij een hele godsdienst mag belichamen op het internet.

Religieus geïnspireerde internetachtervoegsels zouden volgens zijne heiligheid wel eens voor 'bittere geschillen' kunnen zorgen, zeker wanneer Icann één of andere organisatie de legitimiteit toekent om deze of gene godsdienst te vertegenwoordigen.

De waarschuwing van het Vaticaan werd gisteren wereldkundig gemaakt op de Icann meeting in Mexico City, tijdens een sessie over wanneer en op welke manier er nieuwe internetachtervoegsels (gTLD's) ingevoerd kunnen worden.

De paus heeft aan Icann gevraagd om godsdienstgerelateerde TLD's uit het domeinnaamsysteem te weren. Het Vaticaan wees de organisatie op de gevaren die suffixen zoals .catholic, .anglican, .hindu of .islam met zich mee kunnen brengen. In een brief geschreven door Monseigneur Carlo Maria Polvani, plaatst de Paus grote vraagtekens bij het feit dat Icann kan beslissen welke partij een hele godsdienst mag belichamen op het internet. Religieus geïnspireerde internetachtervoegsels zouden volgens zijne heiligheid wel eens voor 'bittere geschillen' kunnen zorgen, zeker wanneer Icann één of andere organisatie de legitimiteit toekent om deze of gene godsdienst te vertegenwoordigen. De waarschuwing van het Vaticaan werd gisteren wereldkundig gemaakt op de Icann meeting in Mexico City, tijdens een sessie over wanneer en op welke manier er nieuwe internetachtervoegsels (gTLD's) ingevoerd kunnen worden.