De app voor Android en iOS - een samenwerking tussen VDAB en Extreme Blue, het stageprogramma van IBM - heeft als doel bijna-afgestudeerden of jonge werkzoekenden in contact te brengen met professionals die hen willen bijstaan in hun zoektocht naar een geschikte job. Dat schrijft onder meer De Standaard.

'Mentor' heeft wat weg van (een professionele variant op) Tinder. Zowel jongeren als mentoren dienen binnenin de app een profiel aan te maken. In dat profiel kan de werkzoekende aangeven in welke aspecten of domeinen van de arbeidsmarkt hij of zij geïnteresseerd is en voert de mentor zijn expertisegebieden in. De app zoekt op basis van die interesses naar de beste match.

VDAB
© VDAB

Door te swipen kan een student of jonge werkzoekende de mentoren met wie hij matcht kiezen of afwijzen. De mentor krijgt alle 'positieve swipes' te zien en kan beslissen welke jongeren hij of zij wil ondersteunen. Vervolgens kunnen beide partijen contact hebben. Dat gebeurt via chat, al wil VDAB met de app uiteindelijk een ontmoeting in levenden lijve bewerkstelligen.

VDAB heeft al mentoren bereid gevonden mee te werken, maar is nog op zoek naar extra professionals.

In oktober vorig jaar organiseerde VDAB al enkele 'Speedscreening'-sessies bij bedrijven. 'Speedscreening' - een sollicitatie via videochat - werd door VDAB eveneens omschreven als een soort Tinder voor de arbeidsmarkt en was dus wellicht een voorloper van de 'Mentor'-app.

De app voor Android en iOS - een samenwerking tussen VDAB en Extreme Blue, het stageprogramma van IBM - heeft als doel bijna-afgestudeerden of jonge werkzoekenden in contact te brengen met professionals die hen willen bijstaan in hun zoektocht naar een geschikte job. Dat schrijft onder meer De Standaard.'Mentor' heeft wat weg van (een professionele variant op) Tinder. Zowel jongeren als mentoren dienen binnenin de app een profiel aan te maken. In dat profiel kan de werkzoekende aangeven in welke aspecten of domeinen van de arbeidsmarkt hij of zij geïnteresseerd is en voert de mentor zijn expertisegebieden in. De app zoekt op basis van die interesses naar de beste match. Door te swipen kan een student of jonge werkzoekende de mentoren met wie hij matcht kiezen of afwijzen. De mentor krijgt alle 'positieve swipes' te zien en kan beslissen welke jongeren hij of zij wil ondersteunen. Vervolgens kunnen beide partijen contact hebben. Dat gebeurt via chat, al wil VDAB met de app uiteindelijk een ontmoeting in levenden lijve bewerkstelligen.VDAB heeft al mentoren bereid gevonden mee te werken, maar is nog op zoek naar extra professionals.In oktober vorig jaar organiseerde VDAB al enkele 'Speedscreening'-sessies bij bedrijven. 'Speedscreening' - een sollicitatie via videochat - werd door VDAB eveneens omschreven als een soort Tinder voor de arbeidsmarkt en was dus wellicht een voorloper van de 'Mentor'-app.