Het contract van de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding, kortweg VDAB, is goed voor liefst 46,5 miljoen euro, maar betekent wel een besparing van 10 miljoen euro, verspreid over vijf jaar. "Dat zal ruimte creëren voor nieuwe innovatieve projecten," vertelt cio Paul Danneels

De infrastructuur en oplossingen van de huidige leveranciers, HP en Belgacom zal tegen begin november helemaal gemigreerd worden naar het netwerk van Telenet en integrator NextiraOne (samen 9 miljoen euro) en naar het server- en storagebeheer van Atos (28 miljoen euro). Econocom blijft net zoals in het huidige contract voor de ondersteuning van de eindgebruikers zorgen, goed voor 9,5 miljoen euro. Binnen het netwerkcontract werd ook De Lijn betrokken, dat ook zal overstappen naar NextiraOne/Telenet.

"We hebben de nieuwe contracten toegewezen op basis van kostprijs, kwaliteit van de dienstverlening en SLA's, en de kwaliteit van het team", zegt Paul Danneels.

Het gaat in totaal om 400 servers, twee netwerken en werkstations voor 5.000 medewerkers en 6.000 mensen in beroepsopleiding, verspreid over 200 locaties. "We hebben gekozen om onze eigen organisatie te versterken om in een multisourcing en een multivendor model te kunnen stappen. Er is in België niemand die de combinatie kan aanbieden van alle elementen," aldus Paul Danneels. Voor het datacenter zal Smals zorgen.

De VDAB heeft een IT-afdeling van zowat 70 interne medewerkers en 100 externen. Bij de nieuwe projecten behoort onder andere 'open data' en webgebaseerde oplossingen voor de persoonlijke loopbaanbegeleiding van werkzoekenden.

Het contract van de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding, kortweg VDAB, is goed voor liefst 46,5 miljoen euro, maar betekent wel een besparing van 10 miljoen euro, verspreid over vijf jaar. "Dat zal ruimte creëren voor nieuwe innovatieve projecten," vertelt cio Paul DanneelsDe infrastructuur en oplossingen van de huidige leveranciers, HP en Belgacom zal tegen begin november helemaal gemigreerd worden naar het netwerk van Telenet en integrator NextiraOne (samen 9 miljoen euro) en naar het server- en storagebeheer van Atos (28 miljoen euro). Econocom blijft net zoals in het huidige contract voor de ondersteuning van de eindgebruikers zorgen, goed voor 9,5 miljoen euro. Binnen het netwerkcontract werd ook De Lijn betrokken, dat ook zal overstappen naar NextiraOne/Telenet. "We hebben de nieuwe contracten toegewezen op basis van kostprijs, kwaliteit van de dienstverlening en SLA's, en de kwaliteit van het team", zegt Paul Danneels. Het gaat in totaal om 400 servers, twee netwerken en werkstations voor 5.000 medewerkers en 6.000 mensen in beroepsopleiding, verspreid over 200 locaties. "We hebben gekozen om onze eigen organisatie te versterken om in een multisourcing en een multivendor model te kunnen stappen. Er is in België niemand die de combinatie kan aanbieden van alle elementen," aldus Paul Danneels. Voor het datacenter zal Smals zorgen. De VDAB heeft een IT-afdeling van zowat 70 interne medewerkers en 100 externen. Bij de nieuwe projecten behoort onder andere 'open data' en webgebaseerde oplossingen voor de persoonlijke loopbaanbegeleiding van werkzoekenden.