Veeam koopt N2WS voor 42,5 miljoen dollar cash. Het overgenomen bedrijf bestaat sinds 2012 en legt zich toe op enterprise backup en disaster recovery binnen AWS. Veeam had al sinds mei een samenwerking met N2WS voor zijn eigen beschikbaarheid binnen de Amazon-infrastructuur.

N2WS heeft zijn hoofdzetel in het Amerikaanse Florida met een R&D centrum in het Israëlische Haifa. Daarnaast is er een Europees kantoor in Edinburgh. Het bedrijf wordt momenteel geleid door Jason Judge en kende volgens Veeam in 2017 een omzetgroei van 102 procent. Onder meer Coca-Cola, Oracle en Dyson zijn klant bij het bedrijf.

Veeam wil met de overname zijn positie op de IaaS-markt verstevigen. Daarbij wijst het er op dat analistenbureau Gartner verwacht dat die markt tegen 2022 zo'n 88 miljard dollar waard is.

Veeam koopt N2WS voor 42,5 miljoen dollar cash. Het overgenomen bedrijf bestaat sinds 2012 en legt zich toe op enterprise backup en disaster recovery binnen AWS. Veeam had al sinds mei een samenwerking met N2WS voor zijn eigen beschikbaarheid binnen de Amazon-infrastructuur.N2WS heeft zijn hoofdzetel in het Amerikaanse Florida met een R&D centrum in het Israëlische Haifa. Daarnaast is er een Europees kantoor in Edinburgh. Het bedrijf wordt momenteel geleid door Jason Judge en kende volgens Veeam in 2017 een omzetgroei van 102 procent. Onder meer Coca-Cola, Oracle en Dyson zijn klant bij het bedrijf.Veeam wil met de overname zijn positie op de IaaS-markt verstevigen. Daarbij wijst het er op dat analistenbureau Gartner verwacht dat die markt tegen 2022 zo'n 88 miljard dollar waard is.