In de top 50 van de 'most powerful women' van het Amerikaanse blad Fortune staan liefst elf ict-dames. Nieuwe gezichten ook van Apple en Google.

De belangrijkste ict-vrouw in de Verenigde Staten is volgens het magazine de 53-jarige Ginni Rometty, senior vice president sales bij IBM die sinds juli ook verantwoordelijk is voor marketing en strategie. Zij wordt getipt als mogelijke opvolger van huidig IBM ceo Sam Palmisano.

Rometty springt boven Ursula Burns, de ceo van Xerox en Carol Bartz, de ceo van Yahoo. Vierde in de rij is Safra Catz, co-voorzitter van Oracle. Een andere bekende is Ann Livermore, HP executive vice president van de enterprise afdeling, goed voor een omzet van 53,6 miljard dollar (waarin ook EDS vervat zit). Sheryl Sandberg, de coo van Facebook zit ook bij de top 20.

Nieuwkomers zijn de 42-jarige Google vice president product management Susan Wojcicki en de 44-jarige Katie Cotton, verantwoordelijk voor corporate communications.

In de top 50 van de 'most powerful women' van het Amerikaanse blad Fortune staan liefst elf ict-dames. Nieuwe gezichten ook van Apple en Google. De belangrijkste ict-vrouw in de Verenigde Staten is volgens het magazine de 53-jarige Ginni Rometty, senior vice president sales bij IBM die sinds juli ook verantwoordelijk is voor marketing en strategie. Zij wordt getipt als mogelijke opvolger van huidig IBM ceo Sam Palmisano. Rometty springt boven Ursula Burns, de ceo van Xerox en Carol Bartz, de ceo van Yahoo. Vierde in de rij is Safra Catz, co-voorzitter van Oracle. Een andere bekende is Ann Livermore, HP executive vice president van de enterprise afdeling, goed voor een omzet van 53,6 miljard dollar (waarin ook EDS vervat zit). Sheryl Sandberg, de coo van Facebook zit ook bij de top 20. Nieuwkomers zijn de 42-jarige Google vice president product management Susan Wojcicki en de 44-jarige Katie Cotton, verantwoordelijk voor corporate communications.