Zelfs ondanks het feit dat werknemers in de ict-sector niet gespaard blijven van de economische hakbijl, is ict toch sterk aanwezig bij 's lands 'Beste Werkgevers', Microsoft op kop.

Microsoft haalt in België de titel van 'Beste Werkgever 2009' bij de bedrijven met minder dan 500 werknemers. Dat heeft het bedrijf, met 333 mensen, volgens het persbericht te danken aan de flexibele omgang met z'n werknemers en de goede 'work-life-balance'. Ook zou Microsoft tal van 'maatschappelijke projecten' organiseren. Vorig jaar stond Microsoft op de derde plaats.

SAS Institute haalt dit jaar in diezelfde lijst trouwens de tweede plaats. CTG Belgium staat op nummer 10.

In de lijst van bedrijven met meer dan 500 werknemers is uitzendbureau Randstad de winnaar. Cisco Systems, de winnaar van vorig jaar, haalt nu plaats 3.

'Beste Werkgever België 2009' is een prijs van Vlerick Leuven Management School en Références en Vacature. Alle bedrijven mogen deelnemen aan het onderzoek, dat bestaat uit 2 onderdelen. In een managementsurvey wordt het personeelsbeleid onder de loep genomen, goed voor eenderde van de punten. Het overige deel van de punten is afkomstig uit een peiling naar de ervaringen en betrokkenheid bij de werknemers.

De beste Belgische werkgevers dingen trouwens mee voor een plaats op de Europese lijst, die midden mei wordt bekendgemaakt.

Zelfs ondanks het feit dat werknemers in de ict-sector niet gespaard blijven van de economische hakbijl, is ict toch sterk aanwezig bij 's lands 'Beste Werkgevers', Microsoft op kop. Microsoft haalt in België de titel van 'Beste Werkgever 2009' bij de bedrijven met minder dan 500 werknemers. Dat heeft het bedrijf, met 333 mensen, volgens het persbericht te danken aan de flexibele omgang met z'n werknemers en de goede 'work-life-balance'. Ook zou Microsoft tal van 'maatschappelijke projecten' organiseren. Vorig jaar stond Microsoft op de derde plaats. SAS Institute haalt dit jaar in diezelfde lijst trouwens de tweede plaats. CTG Belgium staat op nummer 10. In de lijst van bedrijven met meer dan 500 werknemers is uitzendbureau Randstad de winnaar. Cisco Systems, de winnaar van vorig jaar, haalt nu plaats 3. 'Beste Werkgever België 2009' is een prijs van Vlerick Leuven Management School en Références en Vacature. Alle bedrijven mogen deelnemen aan het onderzoek, dat bestaat uit 2 onderdelen. In een managementsurvey wordt het personeelsbeleid onder de loep genomen, goed voor eenderde van de punten. Het overige deel van de punten is afkomstig uit een peiling naar de ervaringen en betrokkenheid bij de werknemers. De beste Belgische werkgevers dingen trouwens mee voor een plaats op de Europese lijst, die midden mei wordt bekendgemaakt.