Al meer dan 45.000 mensen hebben de online petitie getekend die de Duitse regering oproept om geen 'gameverbod' in te voeren.

Begin juni opperden enkele Duitse ministers dat het geen slecht idee zou zijn om de productie, distributie en verkoop van gewelddadige games te verbieden. Het voorstel was een regelrechte reactie op de dodelijke schietpartij in een middelbare school in Winnenden, waarbij zestien mensen om het leven kwamen en waarbij de dader een fervente speler van shootergames als Far Cry 2 en Counter-Strike zou geweest zijn.

Mogelijk kan het wetsvoorstel al goedgekeurd worden na de zomer. Heel wat Duitse gamers zien het voorstel echter niet zitten en roepen op om [een online petitie] te tekenen. Als die petitie door minstens 50.000 mensen wordt ondertekend binnen de drie weken, zal de 'Bundestag' een publieke hoorzitting organiseren waarbij de gamers hun kant van het verhaal kunnen vertellen. Momenteel staat de teller op meer dan 46.000 handtekeningen, dus voorlopig ziet dat er goed uit voor de gamers die vorige week ook her en der in Duitsland protestbetogingen organiseerden.

Al meer dan 45.000 mensen hebben de online petitie getekend die de Duitse regering oproept om geen 'gameverbod' in te voeren. Begin juni opperden enkele Duitse ministers dat het geen slecht idee zou zijn om de productie, distributie en verkoop van gewelddadige games te verbieden. Het voorstel was een regelrechte reactie op de dodelijke schietpartij in een middelbare school in Winnenden, waarbij zestien mensen om het leven kwamen en waarbij de dader een fervente speler van shootergames als Far Cry 2 en Counter-Strike zou geweest zijn. Mogelijk kan het wetsvoorstel al goedgekeurd worden na de zomer. Heel wat Duitse gamers zien het voorstel echter niet zitten en roepen op om [een online petitie] te tekenen. Als die petitie door minstens 50.000 mensen wordt ondertekend binnen de drie weken, zal de 'Bundestag' een publieke hoorzitting organiseren waarbij de gamers hun kant van het verhaal kunnen vertellen. Momenteel staat de teller op meer dan 46.000 handtekeningen, dus voorlopig ziet dat er goed uit voor de gamers die vorige week ook her en der in Duitsland protestbetogingen organiseerden.