Veerle Lories, tot dusver waarnemend secretaris-generaal van het Departement Economie, Wetenschap en Innovatie, is aangesteld als nieuwe voorzitter van het directiecomité IWT.

Lories (48) vervangt de in het voorjaar onverwacht overleden Paul Zeeuwts. Lories was tot dusver waarnemend secretaris-generaal van het Departement Economie, Wetenschap en Innovatie en afdelingshoofd van de afdeling Beleidsondersteuning en Academisch Beleid.

Lories, die gehuwd is en moeder van twee kinderen, is van opleiding ingenieur in de scheikunde en landbouwindustrieën en doctor in de medische wetenschappen. Nadien deed ze nog twee jaar postdoctoraal onderzoek aan de KU Leuven.

In 1990 startte ze bij de Vlaamse overheid als als navorser bij de administratie Wetenschap en Innovatie. Na 6 jaar werd ze afdelingshoofd en vervolgens waarnemend eerste opdrachthouder. Dat combineerde ze met de functie van transitiecoördinator voor het beleidsdomein Economie, Wetenschap en Innovatie in het kader van de reorganisatie van de Vlaamse overheid.

Veerle Lories, tot dusver waarnemend secretaris-generaal van het Departement Economie, Wetenschap en Innovatie, is aangesteld als nieuwe voorzitter van het directiecomité IWT. Lories (48) vervangt de in het voorjaar onverwacht overleden Paul Zeeuwts. Lories was tot dusver waarnemend secretaris-generaal van het Departement Economie, Wetenschap en Innovatie en afdelingshoofd van de afdeling Beleidsondersteuning en Academisch Beleid. Lories, die gehuwd is en moeder van twee kinderen, is van opleiding ingenieur in de scheikunde en landbouwindustrieën en doctor in de medische wetenschappen. Nadien deed ze nog twee jaar postdoctoraal onderzoek aan de KU Leuven. In 1990 startte ze bij de Vlaamse overheid als als navorser bij de administratie Wetenschap en Innovatie. Na 6 jaar werd ze afdelingshoofd en vervolgens waarnemend eerste opdrachthouder. Dat combineerde ze met de functie van transitiecoördinator voor het beleidsdomein Economie, Wetenschap en Innovatie in het kader van de reorganisatie van de Vlaamse overheid.