De Belgische regering gaat begin volgend jaar een veiling organiseren voor de vierde 3G-licentie. Oorspronkelijk was dit voor dit jaar gepland.

"Aanvankelijk was de veiling voor de 3G-licentie nog dit jaar voorzien, maar door de vertraging bij de benoeming van een nieuwe BIPT-raad, verschuift de hele procedure naar januari of februari volgend jaar", zei bevoegd minister Vincent Van Quickenborne in Het Laatste Nieuws.

De regering hoopt dat de veiling zo'n 40 miljoen euro zal opleveren. "Maar dat geld is niet de inzet van de veiling, de inzet is goedkoper mobiel bellen voor de Belgische consument", legde Van Quickenborne vanochtend uit in het programma De Ochtend op Radio 1. "Het is een structurele oplossing om het gebrek aan concurrentie te verhelpen en zo de prijzen in die sector te verlagen." Al geeft Van Quickenborne toe dat het geld mooi meegenomen is voor de noodlijdende federale begroting.

Aan interesse zal er vermoedelijk geen gebrek zijn. Eerder hebben Telenet en zijn Waalse tegenhanger Voo al belangstelling getoond voor de vierde 3G-licentie. Ook minister Van Quickenborne verwacht meerdere bieders.

"Vandaag zit slechts 9 procent van de Belgen op het mobiel internet. Tegen 2015 moet dat één op de twee Belgen zijn, en dat betekent dat de telecombedrijven daar nog veel winstpotentieel hebben. Door de nieuwe wet op de koppelverkoop zullen bovendien de prijzen voor 3G- en 4G-gsm's drastisch dalen", zegt hij in de krant.

Overigens wil de overheid midden 2010 ook twee licenties voor de vierde generatie veilen.

Bron: Belga

De Belgische regering gaat begin volgend jaar een veiling organiseren voor de vierde 3G-licentie. Oorspronkelijk was dit voor dit jaar gepland. "Aanvankelijk was de veiling voor de 3G-licentie nog dit jaar voorzien, maar door de vertraging bij de benoeming van een nieuwe BIPT-raad, verschuift de hele procedure naar januari of februari volgend jaar", zei bevoegd minister Vincent Van Quickenborne in Het Laatste Nieuws. De regering hoopt dat de veiling zo'n 40 miljoen euro zal opleveren. "Maar dat geld is niet de inzet van de veiling, de inzet is goedkoper mobiel bellen voor de Belgische consument", legde Van Quickenborne vanochtend uit in het programma De Ochtend op Radio 1. "Het is een structurele oplossing om het gebrek aan concurrentie te verhelpen en zo de prijzen in die sector te verlagen." Al geeft Van Quickenborne toe dat het geld mooi meegenomen is voor de noodlijdende federale begroting. Aan interesse zal er vermoedelijk geen gebrek zijn. Eerder hebben Telenet en zijn Waalse tegenhanger Voo al belangstelling getoond voor de vierde 3G-licentie. Ook minister Van Quickenborne verwacht meerdere bieders. "Vandaag zit slechts 9 procent van de Belgen op het mobiel internet. Tegen 2015 moet dat één op de twee Belgen zijn, en dat betekent dat de telecombedrijven daar nog veel winstpotentieel hebben. Door de nieuwe wet op de koppelverkoop zullen bovendien de prijzen voor 3G- en 4G-gsm's drastisch dalen", zegt hij in de krant. Overigens wil de overheid midden 2010 ook twee licenties voor de vierde generatie veilen. Bron: Belga